1 pkt Santa Maria Beetroot tortilloita
sunnuntai 31. lokakuuta 2021
Rieskarullat
keskiviikko 20. lokakuuta 2021
Ruismacarons
Nämä syksyisen upeat herkut ovat Ruismacaronseja, jotka ovat täytetty raikkaalla puolukkacurdilla. Näiden rakenne on ihanan kevyt ja hienostunut, sekä maku suomalaisen syksyinen. Kauniitakin ovat- mokomat 💓 130g valkuaista 300g tomusokeria 200g ruisjauhoja 40g maissitärkkelystä (Maizena) 1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää tomusokeri siivilöitynä joukkoon. 2. Jatka vatkaamista, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää. 3. Yhdistä ruisjauhot ja maissijauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen. 4. Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna leivospohjien kuivahtaa huoneenlämmössä n. 15 min ennen paiston aloittamista. 5. Paista 150 asteessa 13 - 15 min- tasalämmöllä. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.) Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Ihanan raikkan puolukkacurdin reseptin löydät TÄÄLTÄ. Voit pakastaa kuoret ja täyttää ne hieman ennen tarjoilua. | ||||||||||||
torstai 14. lokakuuta 2021
Marianne-cookiet
Nämä helpot ja herkulliset cookiet ovat helppoja herkkuja leipoa vaikka lasten kanssa syyslomalla- katoavat varmasti nopeasti keksipurkistakin! Voita, sokeria ja hiukkasen Mariannerouhetta, niin, ymmärtäähän sen...😁
(16-17kpl)
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Lisää taikinaan Mariannerouhe ja kananmuna-sekoita vielä.
4. Paista 200 asteessa n.8-9min. Ja olethan tarkkana, sillä nämä palavat helposti.
sunnuntai 10. lokakuuta 2021
Piimäpannacotta, paahdettua valkosuklaata ja mansikkacoulista
Helppojen ja herkullisten jälkiruokien reseptejä ei ole koskaan liikaa, vai mitä? Tein meille sunnuntaiksi hieman paremman aterian, jonka kruunasi tämä valloittavan raikas, hieman kesäinenkin mansikkacouliksella aateloitu piimäpannacotta. Aika puhtaaksi tuli nuoltua kulhojen pohjat- niin herkullista tämä oli 😋
(6 annosta)
torstai 7. lokakuuta 2021
Puolukka-toscapiirakka
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl maitoa
4 munaa
3 dl sokeria
3dl puolukoita
Kuorrute:
150 g voita
200 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää voisula, loput jauhot, leivinjauhe, sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina sitten n.36x28cm:n kokoiseen vuokaan.
Ripoittele puolukat tasaisesti pinnalle. Paista 175 asteessa n. 20min.
2. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä n. 10-15 minuuttia, niin että seos sakenee kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
maanantai 4. lokakuuta 2021
Maailman paras pullataikina ja korvapuustit
Tänään, 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää. Tämän ihastuttavan, kanelin ja kardemumman tuoksuisen päivän kunniaksi ajattelin muistutella teitä näistä leipuri-kondiittorikoulusta saamastani nikseistä, jolla leivot, vaatimattomasti, maailman parhaat pullat 😍 Pistäthän testaten?
sunnuntai 3. lokakuuta 2021
Irish coffee-torttu
Tämän tortun toteutin yhteistyössä Baking by Martinex:n kanssa. Tein tämän makean, ihastuttavan, Irish coffeen makuisen tortun heidän 26cm:lla irtopohjavuoalla, jonka löydät TÄÄLTÄ. Nämä irtopohjavuoan ovat todella monikäyttöisiä, sekä todella laadukkaan oloisia, sekä edullisiakin. Ja psst...saat nyt heidän verkkokaupastaan -20% alennuksen tilauksestasi koodilla BAKING20. Koodi on voimassa 25.11.2021 saakka 😊
Makuna tässä tortussa on viski, kerma, sekä tottakai kahvi. Käytin tähän Valion maustettua, Irish cream-rahkaa, mutta toki tavallisestakin rahkasta saa tuunattua tämän tortun vallan mainiosti.