Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunan keltuaista
1 rkl vettä/maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
1 levy suklaata rouhittuna
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1. Aloiita eroittelemalla kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vaikkapa kahvikuppeihin. Vatkaa sitten huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunan keltuaiset ja sekoita rivakasti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon, vähän kerrallaan. Lisää lopuksi tippa esim. maitoa. Painele taikina jauhoitetuin sormin leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Rouhi suklaa veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi ja ripoittele ne tasaisesti uunipellille, taikinapohjan päälle.
4. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi keskenään. Tasoittele marenkivaahto lopuksi taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä ja koristele esim. sulatetulla suklaalla.