torstai 24. lokakuuta 2019

Oreo-valkosuklaajuustokakku



Tein muutama viikko sitten töissä asiakkaan toiveesta Oreo-valkosuklaajuustokakun. Maistettuani kakkumassaa, päätin, että tätä on saatava itsekin, vaikken edes erityisemmin pidä Oreoista! 
Pinnalle kakkuun tein tummasta suklaasta valuman, tasapainottamaan makeutta. Koristeluun käytin myös kermavaahtoa, Oreoita, suklaapalloja, sekä hauskoja viirikoristeita.
Kakusta tuli herrrkullinen! 😛
.
Pohja:
200g Oreo-keksejä
40g voita

Täyte:
6dl vispikermaa
250g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
200g Oreo-keksejä
6 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna Oreot ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm.) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon karkeaksi hienonnetut Oreot. Tarkista, että täyte on tarpeeksi löysää- kakun reunoista ja pinnasta tulee näin tasainen.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytemassan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Tumma suklaaganache:
200g kermaa
200g tummaa suklaata

Ganachen voit valmistaa näin:

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan suklaa hetki rauhassa ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos suklaa meinaa jäädä kökkäreiseksi, niin lämmitä seosta varovasti hellalla. 
Anna ganachen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja valuta sitä ensin kakun reunoille "valumiksi" ja täytä sitten keskusta. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä ja koristele hetken päästä.

perjantai 18. lokakuuta 2019

Pätkis-kuppikakut



Tänään vietetään kansainvälistä suklaakuppikakkupäivää. Leivoin kahvin kaveriksi nopeasti helppoja Pätkis-kuppikakkuja. Näissä kuppikakuissa maistuu reilusti suklaa, sillä päälle pursotin Dr.Oetkerin suklaamoussea, johon rouhin joukkoon lisää Pätkistä 😛 Mukavaa viikonloppua!

 
(12kpl)
100 g voita    
2,5 dl sokeria    
2 kpl munaa    
1 dl maitoa    
4 dl vehnäjauhoja    
1 dl kaakaojauhetta    
2 tl vaniliinisokeria    
2 tl leivinjauhetta    
0,5 tl suolaa    
100 g rouhittua Pätkistä

1pss Dr.Oetkerin suklaamoussea
Pätkis biteseja
1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan ja lisää joukkoon lopuksi maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.

3. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinan joukkoon kevyesti käännellen.

4. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3)  ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinssipellillä. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa Dr. Oetkerin suklaamousse vaahdoksi, rouhi joukkoon Pätkistä (ihan pieneksi) ja pursota leveäsuisella tyllalla ruusukkeita. Koristele haluamallasi tavalla.


sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Täytetyt voitaikinasarvet


Voitaikinasarvet ovat nopea ja helppo vierasvara, jota voi varioida jääkaapin sisällön mukaan. Minulla oli jäänyt pari pakettia voitaikinaa ja piti saada jotakin nopeaa kahvipöytään, niin tein kaikista sarvia ja toiset täytin kylmäsavuporolla ja toiset kermalla ja mansikkahillolla 😋 Kummatkin olivat todella herkullisia!

2pkt voitaikinalevyjä

Porotäyte:
150g kylmäsavupororouhetta
200g paprika-chilituorejuustoa
200g ranskankermaa
1 punainen paprika
hienonnettua lehtipersiljaa

1. Suihkauta sarvimuotit kevyesti vuokaspraylla.

2. Leikkaa täysin sulaneet voitaikinalevy sitten pizzapyörällä pitkittäin kolmeen osaan.

3. Venytä taikinasoiroa niin pitkäksi, kun se helposti katkeamatta venyy. Voitele taikinasoiron alareuna kananmunalla kevyesti. 

4. Kieputa taikinaa sarvimuotin ympäri alhaalta aloittaen niin, että taikinan reunat tulevat päällekkäin niin, että kananmuna liimaa saumakohdat yhteen.

5. Voitele sarvet lopuksi kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä ja irroita tötteröt sarvista.


6. Hienonna ja sekoita porotäytteen ainekset keskenään ja täytä suolaiset sarvet.

7. Vatkaa makeiden sarvien täytteeksi kermaa. Täytä sarvet mansikkahillolla ja kermavaahdolla. 

 

 Ps. Jollet omista sarvimuotteja- voit askarrella sellaiset myös foliosta. Tai voit tilata sellaiset esim. täältä!