Fazerilla on menossa kiva Marianne Kesäleipuri-kilpailu, johon osallistun näillä Marianne-macaronseilla. Kuorista tein valko-punaiset teemavärein ja täytteeseen tottakai, Marianneja. Tästä reseptistä tuli mielestäni niin kivan makuinen, raikas ja sopivasti suklainen, että teen näitä jatkossa varmasti uudestaankin! 😍
(n. 20 kpl)
125g sokeria
40g vettä
47g kananmunan valkuaista
125g mantelijauhetta
125g tomusokeria
40g kananmunan valkuaista
valkoista, sekä punaista pastaväriä
Täyte:
40g voita
0,5dl tomusokeria
1/2pss Marinnecrushia
1.
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Punnitse valkuainen yleiskoneen
kulhoon. Mittaa teräskulhoon tms. siivilöity mantelijauho ja tomusokeri.
Sekoita joukkoon valkoinen pastaväri, sekä 40g valkuaista.
2.
Keitä vesi-sokeriseos 119 asteeseen ja vatkaa valkuainen samalla
vaahdoksi. Kypsennä sitten sokerivedellä valkuaisvaahto, kaatamalla
sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan, samalla voimakkaasti
vatkaten. Anna vatkautua, kunnes marenki on jäähtynyt.
3.
Marengin jäähtyessä, "hakkaa" puulastalla sekaisin
tomusokeri-mantelijauhoseosta. Mitä enemmän jaksat sitä "hakata", saat
kiiltoa pintaan.
4.
Kun marenkivaahto on jäähtynyt, yhdistä massat ensin varovasti. Sitten
kärsii sekoittaa jo paremmin. Sekoita, kunnes massa alkaa selkeästi
löystymään. Pudota sitten pisara taikinaa pellille- jos se alkaa heti
laskeutumaan oikeaan muotoonsa, on paksuus sopiva. Jos testitaikinaan
jää "huippu", sekoita massaa vielä lisää.
5.
Laita pursotuspussin sisäpintaan esim. grillivarrastikun avulla punaisia raitoja pastavärillä. Pursota sitten pyöreän tyllan ja massapussin avulla n. 2€:n kokoisia
macaronseja pellille. Anna niiden kuorettua n. tunti huoneenlämmössä.
Paista macaronseja n. 10-13minuuttia 140 asteessa.
6. Vaahdota täytteen voi ja sokeri vakoiseksi vaahdoksi ja lisää Mariannecrush joukkoon.
7. Täytä jäähtyneet macaronsit ja yhdistä puoliskot. Laita ne sitten pakastimeen. Ota sulamaan n. 15min. ennen tarjoilua.