Yksi kesän ehdottomasti parahaista leivonnaisista, on TÄMÄ mehevä ja maukas Punaherukkapiirakka. Olen tehnyt tätä monesti ennenkin ja aina hämmästyn uudelleen ja uudelleen, kuinka herkullista tämä on. Tämä herkku pitää ehdottomasti kuorruttaa vielä paksulla, oikein vaniljaisella kastikkeella 😍
Taikina:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
Päälle:
7 dl punaherukoita
Muruseos:
150 g voita
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1. Nypi ensin pinnalle tulevan muruseoksen voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet tasaiseksi muruksi keskenään.
2. Sekoita munat ja sokeri kunnolla sekaisin toisessa kulhossa. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteiden kanssa. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 40x50cm). Ripoittele päälle punaherukat tasaisesti (itse sekoitin tällä kertaa osan taikinan joukkoon ja osan ripoittelin pinnalle).
4. Murustele lopuksi punaherukoiden päälle ensin tekemäsi muruseos. Paista 200 asteessa 30-35min.
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
Päälle:
7 dl punaherukoita
Muruseos:
150 g voita
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1. Nypi ensin pinnalle tulevan muruseoksen voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet tasaiseksi muruksi keskenään.
2. Sekoita munat ja sokeri kunnolla sekaisin toisessa kulhossa. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteiden kanssa. Vatkaa tasaiseksi massaksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 40x50cm). Ripoittele päälle punaherukat tasaisesti (itse sekoitin tällä kertaa osan taikinan joukkoon ja osan ripoittelin pinnalle).
4. Murustele lopuksi punaherukoiden päälle ensin tekemäsi muruseos. Paista 200 asteessa 30-35min.
5. Nauti paksun vaniljakastikkeen kera, vielä hieman lämpöisenä.