Tämä gluteeniton sitruunaherkku on todella sitruunainen. Tekovaiheita on monta, mutta on kyllä vaivan arvoista. Vaikka kakku onkin vaatimattoman näköinen, tähän jää koukkuun, niin hyvää tämä on...
150 g sulatettua voita (+voita vuoan voitelemiseen)
4 suurta kananmunaa
0, 7 dl perunajauhoja (+ vuoan jauhottamiseen)
2 1/2 tl leivinjauhetta
200 g valkosuklaata
200 g mantelijauhoa
200 g sokeria
3 sitruunan kuoret
1 dl sitruunanmehua
tomusokeria koristeluun
1.Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2.Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kuoret raastimen hienolla terällä niin,
ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista yksi deslilitra
mehua.
3.Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
4.Rouhi valkosuklaa veitsellä hienoksi.
5.Vatkaa munat ja puolet sokerista kulhossa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Malta vaahdottaa tarpeeksi kauan.
6.Sekoita toisessa kulhossa toinen puolisko sokerista ja muut kuivat
aineet, myös suklaarouhe. 7.Sekoita joukkoon sitruunankuori ja voisula.
8.Yhdistä kananmunavaahto kuivien ainesten sekaan ja sekoita tasaiseksi.
9. Kumoa taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Varmista kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassa. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.