keskiviikko 5. marraskuuta 2014
Lakka-valkosuklaajuustokakku
Kun kaksi leivontablogistia kahvittelee, niin pitää hetki raapia päätään, että mitäs sieltä toisen blogista ei löytyisi (eikä omastakaan), mitä voisi kahvittelutuokioon leipoa. Eilen keittelin loput lakat pakastimesta hilloksi, niin hillon myötä syntyi ajatus tästä herkusta. Tämä olikin aika herkkua...
Pohja: 12kpl Bastogne-keksejä
n. 50g voita
Täyte: 3dl kermaa
1prk vaniljarahkaa
1prk mascarponea
130g valkosuklaata
3dl lakkahilloa
1tl vaniljasokeria
muutama pyöräytys Dr. Oetkerin vaniljamyllystä
6 liivatetta
tilkka appelsiinimehua (tai lakkalikööriä)
1. Murustele keksit ja sekoita voisulan kanssa. Laita muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka, mascarpone, sokerit,vanilja, sekä lakkahillo.
4. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt valkosuklaa.
5. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää siihen puristellut, liotetut liivattteet. Lisää sitten liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada seos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
6. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
5
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! Tämä oli aivan ihanan makuista! Kiitos hillosta ja ohjeesta! Tätä on kyllä pakko tehdä piakkoin! :)
VastaaPoistaOlepa hyvä! :) Ja kiitos kahvitteluista vielä tätäkin kautta...
VastaaPoista