Pohja:
150 g valkuaisia
130 g siro sokeria (lisätään kahdessa erässä)
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta
20 g maizena
Täyte:
30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
300 g vispikermaa vaahdotettuna
200 g säilykemandariinilohkoja
Koristeluun:
tomusokeria, suklaata
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja tortuksi. Anna torttujen jähmettyä kylmässä. Koristele suklaa raidoilla ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa 4 sentin paloiksi.
on pakko joskus tehdä. täytynee hankkia puuttuvat ainekset :P
VastaaPoistaNyt kyllä todellakin lämpimästi suosittelen kokeilemaan :)
Poistaeikä, voiko enää ihanempia olla, osaisinkohan tehdä...
VastaaPoistaAi osaisitkohan? No, kyllä SÄ osaat ;D Mitä vaan...
PoistaOlet tehnyt hienoa työtä! Tämä on uskomattoman ihanaa maultaan!
VastaaPoistaEn ole koskaan itse tehnyt, mutta ehkä voisi kokeilla pienikokoisena Ü
Terkuin nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Kiitos namihiiri :) Tämä oli paljon helpompi tehdä, kuin ajattelin... kokeile ihmeessä!
PoistaVoi että, jotenkin olen ajatellut tämän herkun olevan kovin työläs ja vaikea... mahtaisikohan sitä onnistua jos yrittäisin. Taatusti herkullista!
VastaaPoistaNiin minäkin luulin, mutta oikeasti yhtä helppo, kuin vaikkapa kääretorttu :D mutta paljon parempaa....
PoistaTätä täytyy kyllä leipoa. Ihana herkku.
VastaaPoistaIhan äärettömän herkullista. Suosittelen kokeilemaan! :)
Poistaolis tosi ihanaa jos nuo grammat sais desimittoina ja kananmunat kpl.Kiitos <3
VastaaPoistaNyt kyllä suosittelen hankkimaan keittiövaa'an. Tulet varmasti tarvitsemaan sitä jatkossakin, sillä joitakin ohjeita on hankala alkaa muuntamaan. Vaakoja saa reilulla kympilläkin, eikä varmasti ole turha ostos :)
PoistaSiinä on vaan se haaste että jos ostaa varta vasten aineksia niin ei tiedä yhtään että paljonko esim 300g kermaa on purkkikoossa :P
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnnea 2 vuotiaalle! Olen ollut blogisi lukija vasta vähän aikaa, mutta tästä on jo ehtinyt tulla suosikkini. Ohjeet on selkeitä ilman turhia löpinöitä ja yksi hyvä kuva. Kuten joku jo mainitsikin, kuva voisi olla vähän isompi.
VastaaPoistaMiten onnistuu ilman pähkinöitä? Mitä tilalle että kävisi pähkinäallergisille?
VastaaPoistaLuulen, ettei kannata korvata millään, vaan jättää kokonaan suosiolla pois kokonaan :) Makuhan ei tosin ole sitten enää sama...
PoistaVoi kun herkulliselta kuulostaa, mutta kun olen pähkinöille allerginen :(
VastaaPoistaJouluksi aion leipoa perinteisen jouluhalon. Itseasiassa jouluhalko on miun siskon bravuuri ollut mutta nyt kun hän asuu ulkomailla eikä ole jouluna täällä niin teen itse.
Joulupöydässä aika perinteistä muuten, mutta kasvislinjoilla. Kinkun sijaan joku tofuviritys. Ja itsetehdyt karjalanpiirakat on must! Budapestleivos on aina se jonka kahvilassa valitsen, ehkä rohkenen nyt kokeilla tehdä itsekin.
VastaaPoistasari.j.jarvelainen(at)gmail.com
Onpas herkullisen kuuloinen leivonnainen, pitää testata :)
VastaaPoistaJoulupöytä menee aikalailla perinteiseen tyyliin, mutta jotain uuttakin pitää aina ujuttaa mukaan.
peasofmind (at) outlook. com
Perinteisillä jouluherkuilla mennään, mutta voishan sitä jotakin uuttakin kokeilla :) Kika64@luukku.com
VastaaPoistaPerinteinen on joulupöytää ajatellen paras, ainakin meillä. Leivonnassa tykkään kokeilla uusia juttuja joulunakin. Sun postauksen reseptikin voisi olla aikas hyvä ;) :) lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaPerinteisiä jouluherkkuja ja ruokaa. Jotain pientä uutta on ollut joka vuosi ja tulee olemaan myös tänä vuonna. Nähtäväksi vielä jää, että mitä se olisi :)
VastaaPoistahenna.gronroos@gmail.com
Pernteisiä jouluherkkuja, niin on kaava valmiina. Mutta mielellään aina myös jotain uutta.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Paljon tuo kerma on ennen vispausta? Monta desiä..
VastaaPoistaOlisikohan n. 3dl :)
PoistaOlisikohan n. 3dl :)
PoistaIhanan näköinen jäleen kerran. Pitää kokeilla. Sun ohjeilla onnistuu. Marjane piirakka onnistu su, kuitenkin ilman Marjane raetta kun ei ollut. Pohja ihanan makuinen. Varmaan parempi rakeen kanssa. Tiikerikakku just mulle sopiva.
VastaaPoistaJoulu mennään perinteisesti maustettuna suklaalla ja rommilla.
marjo.karhula()gmail.com
Joulupöydän herkut on perinteiset,mutta leivonnainen aina eri. Tänä vuonna varmaankin puolukka/karpalojuustokakku (isännän toive jo nyt)
VastaaPoistaseppanenulla@gmail.com
Meijjän joulusta tullee tänä vuona japanialainen. Ihan kirjaimellisesti, ko lennähettään aatonaattona miehen ja aikusen tyären kans Tokioon tuttavan luo jouluksi ja uueksivuojeksi. Josaki välisä se perinteinen kotijoulun laittaminen ja molempien suvun luona laukkaaminen alako tympiä, ja miehen kans päätettiin käyttää joululoma matkailuun. Toissa vuona oltiin Lontoosa kaksistaan, viime joulu Berliinisä tyären kans ja ny sitte onki vuorosa Tokio. Saattaa olla, että sen jäläkiin alakaa taas kotijoulut maistua ko tievosa on mummuksi ja vaariksi tulo kevväällä :) <3
VastaaPoistaPerinteisillä mennään. Piparit, taatelikakku yms. Joulua odotellessa. Tuula L.
VastaaPoistaJoulupöydän herkut tulevat olemaan perinteisiä, niitä samoja mitä mummukin teki aina :)
VastaaPoistajasssuu@hotmail.com
Hyvinkin perinteisillä mauilla mennään :)
VastaaPoistaVoikohan tuon pähkinän korvata jollain muulla että allerginen voisi
VastaaPoistanauttia tuosta ihanuudesta ��
Onpa herkullisen näköinen resepti! Täytyykin kokeilla!
VastaaPoistaJoulu mennään taas perinteisillä herkuilla, jokin uusi jälkiruoka täytyisi jouluksi vielä keksiä :)
laura.vesikko@hotmail.com
Niin perinteisillä kuin olla ja voi.
VastaaPoistaMinun Jouluuni kuuluu perinteisiä makuja. Itsetehtyä vahvaa sinappia, kermaista porkkanalaatikkoa, mausteiset piparit ja luumu tortut. Vielä kuuluisi oikea kuusi, mutta valitettavasti kaksi kissaamme söisi kaikki irtoavat neulaset, joten joudumme tyytymään kauniiseen muovikuuseen.
VastaaPoistaKärsiikö jotenkin pakasteessa? Onko joku koittanu :)
VastaaPoistaVoipi olla, että kostuu liikaa pakastettaessa. Tässä kuuluu olla hieman rapea pinta :)
PoistaTätä ajattelinkin. Entä jääkaapissa, jos tarjotaan seuraavana päivänä leipomisesta?
PoistaNiin onnistuu varmasti. Ja ovat kyllä niiiin hyviä :p
PoistaMitä murusia ja jauhoa voisi laittaa pähkinän
VastaaPoistaasemesta. Allerginen?
Voisiko jotain keksieistä, murusia ja jos jauhaisi?
Voi harmitus, tuo allaergia. Pähkinä on juurikin näiden "se juttu". Pelkällä marengilla saa kyllä kivasti tehtyä tuon pohjan, mutta maku kärsii. Keksinmurut kuulostavat kyllä ajatuksena hyvältä, mutta toteutuksesta en osaa valitettavasti sanoa 😔
PoistaAmmattikoulussa tehtiin näitä usein. Tuntui, että sitä massaa on joka puolella, kun se valui yläpuolelta myös lattialle ja olkapäälle.
VastaaPoistaKotona tein ja pakaste mansikat laitoin ja tein vaniljakreemin laktoositon vaniljakastike jauhoista. Lisäksi rommiaromia laitoin.
Juu, taikina on melko valuvaista, varsinkin jos sekoittaa yhtään liikaa 🤭
PoistaTuo mansikkaversio saattaisi toimia myös, mutta mielestäni tuo mandariini on parasta 🥰