perjantai 27. lokakuuta 2017

Fazerina-appelsiini juustokakku


Viikonlopun herkuksi tekaisin tämän ihanan Fazerinalta maistuvan kakun, jota raikastin appelsiinirahkakerroksella. Tänne meille satoi jo eilen paksu kerros lunta, mutta tästä kakusta tuli kovin syksyinen vielä väritykseltään. 
Veikkaan, että tämä kakku ei jääkapissa kauaa happane...on muuten sen verran ihanaa 💓 

Mukavaa viikonloppua!

Pohja:
1pkt Bastogne-keksejä
50g voita

Fazerinatäyte:
3 pss Fazerinabiteseja (jätä muutama koristeluun)
4dl vispikermaa
200g mascarponea
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

Appelsiinitäyte:
2 prk (400g) Valion appelsiinirahkaa
2dl vispikermaa
2rkl sokeria 
1tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1dl appelsiinimehua

Koristeluun esim.:
appelsiinia
Fazerinoja
suklaapalloja
kaakaonibsejä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Suihkauta vuoan reunaan hieman vuokasprayta.

2. Sulata Fazerinat vesihauteessa (saa jäädä hieman kökköiseksi). Kuumenna 2 dl kermaa kattilassa. Kaada 1/3 kuumasta kermasta sulan suklaan sekaan ja sekoita nuolijalla nopeasti sekaisin. Lisää loput kermasta vielä parissa erässä, samalla aina sekoittaen. Lopuksi emulsoi seos sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä sitten hetki.

3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa suklaatäytteen loppu kerma vaahdoksi ja lisää fazerina-kermaseoksen, sekä mascarpone keskenään tasaisesti. Mausta sokereilla. Kiehauta kattilassa pikku tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä n. tunti.

4. Laita appelsiinitäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte lopuksi suklaatäytteen päälle varoen. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristle haluamallasi tavalla.


17 kommenttia:

  1. Tämä on varsinainen nam-nam -kakku <3

    VastaaPoista
  2. Näyttää niiiiiin hyvältä:) Mukavaa sunnuntai päivää sinne♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos, ihana! Sitä samaa sinne ❤

    VastaaPoista
  4. Laitoin juuri suklaakerroksen jääkaappiin. Toivottavasti 2 liivatetta riittää, näytti aika löysältä massalta😳

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sama, todella löysä massa. Nyt tunnin ollut jääkaapissa eikä puhettakaan että voisi päällimmäistä kerrosta laittaa.
      Onnistuiko Tämä Nina sinulla?

      Poista
    2. Mä nyt suuresti ihmettelen tätä hyytymisongelmaa. Moni onnistunut upeasti tällä ohjeella...ja tosiaan suklaa ei tarvitsisi ollenkaan liivatetta. Aina tosi harmillista, jollei tahdo onnistua 😔

      Poista
  5. Kun massassa on suklaata, se ei välttämättä tarvitsisi liivatetta ollenkaan, sillä se jähmettää massan kyllä yksikseenkin 😊

    VastaaPoista
  6. Hei! Miten voisin korvata liivatteen tässä ohjeessa?��

    VastaaPoista
  7. Haluaisin tehdä tämän laseihin 6kpl.. onnistuisikohan? Montakohan 30cl lasia normaalista annostuksesta tulee ?

    VastaaPoista
  8. Moikka! Onnistuuko kakku näillä ohjeen määrillä 18cm vuokaan, jos käytän lisäksi reunakalvoja?
    Haluaisin nimittäin kakkuuni hieman korkeutta, vai tuleeko kakusta näin aivan liian korkea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Uskoisin, että onnistuu vallan mainiosti 👌 Tämän kakun tekemisestä on jo tovi, mutta muistelisin, että tuossa 24cm:n vuoassa kakku jäi ihan hiukka jopa matalaksi 😊 Toivottavasti onnistut 👌

      Poista
    2. Kysyisin vielä, että tuleeko noilla ainemäärillä kakusta "liian" korkea (näyttäisi tyhmältä?) Ja tarkoittaako 1pkt bastogne-keksejä paljon grammoissa?
      Kiitos paljon vastauksista, itse vasta harjoittelen kakkujen tekoa, niin hommat vähän hakusessa vielä :)

      Poista
    3. Kyllä mä luulen, että siitä tulee ihan kivan näköinen. Kokeile vaan ihmeessä 😊 Bastognepaketissa on 260g, mutta 18cm:n vuokaan riittää keksejä varmaankin 100g ja voita 30g. Kysele vaan, jos epäilyttää- yritän vastailla 😊

      Poista
  9. Voiko kerrokset tehdä kakkuun toiste päin, eli ensiksi keksipohjan päälle appelsiinikerros? ;P

    VastaaPoista