keskiviikko 31. joulukuuta 2014
Valkosuklaa-limeleivokset
Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2015 teille kaikille ihanaisille blogiini kurkkijoille :) Tein meille jälkiruoaksi tällaisia leivoksia, mutta pinta oli todella liukas ja koristeet olivat koko ajan tippua...aina ei todellakaan mene kuin Strömsössä ;) Ohje on Valion. Palataan ensi vuonna uusin kujein...
Pohja
150 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
1 limetti ohuina lohkoina
Kiille:
1 dl vettä
1 rkl limettimehua
1 dl hyytelösokeria
vihreää elintarvikeväriä
ValmistusohjeLeikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula tai Oivariini. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.
Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limetistä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle. Valmista kiille: Kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä 3 - 4 min.
Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Leikkaa leivosmuotilla leivoksiksi ja koristele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti