lauantai 17. tammikuuta 2015
Cashewkrokantti
Tehdessäni Daimkakkua, tuli mieleeni krokantti, sillä tämä maistuu daimille... Silloin piti saada nopeasti valmista, niin en ehtinyt tätä tehdä. Tämä on superherkkua rouhittuna kakkujen reunoilla, jäätelön kanssa ja ihan pelkästäänkin karkkipäivänä :p Nopeaa, halpaa ja helppoa valmistaakin. Tarpeetkin löytyy lähes aina jemmasta...
200g sokeria
15g voita
75g cashewpähkinöitä (tai mitä tahansa muita suolattomia pähkinöitä/manteleita)
hippunen suolaa
1.Sulata sokeri, voi ja suola teräskattilassa. Sekoittele silikonisella kaapimella (palaa helposti, älä mene kauas kattilasta). Kun sokeri on paahtunut kullanruskeaksi, kaada joukkoon pähkinät.
2.Kaada seos öljytylle leivinpaperille, kaapimella samalla levittäen ohueksi kerrokseksi.
3. Leikkaa pizza/taikinapyörällä vielä lämmin massa paloiksi. Voit myös taitella kovettuneen krokantin paloiksi, mutta silloin paloista tulee epätasaisen kokoisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti