perjantai 16. tammikuuta 2015

Seesaminsiemen sämpylät


Seesaminsiemenet ovat suurta herkkuani. Näistä sämpylöistä tuli todella, todella pehmeitä, meheviä ja seesaminsiemenet vielä kruunasi koko homman. Nämä hävisivät hetkessä, sillä lapset pitivät näistä erityisen paljon. Nämä soveltuisivat myös hyvin hampurilais-sämpylöiksi. 

(10-12kpl)

3dl vettä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 kuivahiivapussi (tai hieman vajaa)
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
voiteluun oliiviöljyä

1.Sekoita hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja sekoita siihen puolet jauhoista. Anna hiivan käynnistyä n. 10 minuuttia, ja sekoita sen jälkeen loput aineet.

2. Vaivaa hyvin taikinaksi, ja jätä kohoamaan suojaisaan paikkaan n. 45minuutiksi.

3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja jätä leivinpaperin päälle pellille kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

4. Kun sämpylät ovat hyvin kohonneet, voitele ne oliiviöljyllä ja ripottele päälle runsaasti seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes ovat kauniin ruskeita (reilu vartti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti