190 g voita
3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1tl kanelia
1 tl inkiviääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
0,5tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl maitoa
1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kevyesti vaahdoksi. Lisää sitten yksitellen kananmunat ja sekoita.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60min.
4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria. Jos mahdollista, niin anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama päivä.
Oih... maustekakku on kyllä hyvää, yksi lempparini kahvikakuista, nams :)
VastaaPoistaSamaa mieltä kanssasi, Kirsi :)
Poistaonko totta ettei tule kohotusainetta soodaa tai leivinjauhetta
VastaaPoistaVoi ei...se on täysin unohtunut ohjeesta. Kiitos hyvästä huomiostasi. Soodaa tulee 0,5tl :)
PoistaMinun makuun liikaa rasvaa voisi olla esim.150g .Lisäksi laittaisin ainakin yhden munan lisää 2 kpl tuntuu hieman vähältä.lisäsin myös 1 dl:n vehnäjauh.hieman mantelijauh. Taikinamäärästä tuli sopiva torvivuokaan.
PoistaMurakka ja hyvä kakku tuli muuten.
VastaaPoista