sunnuntai 1. marraskuuta 2015
Minttusuklainen kääretorttu
Tuli mieleen hassu ajatus, saada kääretorttuun hieman purutuntumaa jostakin. Noh, rouhinkin täytteeseen minttusuklaisia Fanipaloja. Sisälle tuli myös rahkaa, joten palojen rakenne toki pehmeni, mutta täytteestä tuli todella hyvänmakuinen ja varsin minttuinenkin...
Suklaakääretorttu pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Vaniljarahkaa
1,5 dl vispikermaa
12-15 kpl mintunmakuisia Fanipaloja
vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka minttuviinaa, tai vettä
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina lopuksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 6min.
Kaada paistunut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita alla ollut paperi. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri, sekä rouhitut fanipalat. Kuumenna tilkka minttuviinaa, tai vettä kiehuvaksi ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita liivate massan joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
3. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
4. Koristele kermavaahdolla, suklaalla ja marjoilla esim.
Onpas herkullisen kuuloinen.
VastaaPoistaKiitos, Kaura :) Minttusuklaan ystävälle kyllä juuri passeli...
Poista