keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Southern chocolate pie


Keskellä viikkoa voi aivan hyvin herkutella, eikö vain? :) Aina löytyy hyvä syy ottaa pala suklaista kakkua. Tämä kakku on tarkoitettu syötäväksi todelliseen suklaannälkään, joten pieni pala kahvin kanssa nautittavaksi riittää mainiosti. 

Koristelun toteutin todella yksinkertaisesti. Vain kermavaahtoa, sulatettua, sekä rouhittua suklaata. 

Pohja:
125g voita sulatettuna
3dl vehnäjauhoja
3rkl fariinisokeria
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Suklaatäyte:
3dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata rouhittuna
2dl vaaleaa siirappia
3rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
3munaa


Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
50 g suklaata 

1. Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja painele n. 24cm vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista keskitasolla 160 asteessa n. 20 min.


2. Kiehauta kerma ja kaada kuumana suklaan päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput ainekset, kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista keskitasolla 25-30min. Täyte saa jäädä keskeltä hieman "hyllyväksi". Laita jääkaappiin yöksi jähmettymään.

3.Koristele kermavaahdolla ja sulatetulla, sekä rouhitulla suklaalla.


31 kommenttia:

  1. Tätä pitää huomenna tehdä!

    VastaaPoista
  2. Voiskohan tätä tehdä gluteenittomana? Vaihtaa jauhot

    VastaaPoista
  3. Jos ajattelisi että haluais tuorejuustoa laittaa ton kermavaahdon alle pieneks kerrokseks tai sekaan makua tuomaan, niin mikähän voisi käydä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm...ehkäpä sitten ihan maustamtonta, hieman tomusokerilla ja vaniljalla maustettuna 😊

      Poista
  4. Muutaman raaka-aineen ohjeet ovat ihan parhaita. Tässäkin on aineet, jotka miltei aina löytyvät kotoa kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta 😊 Yleensä ne yksinkertaisimmat jutut ovatkin niitä parhaita.

      Poista
  5. No niin, hyväähän se oli, suorastaan ihanata!��
    T. Ano1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit ❤ Ja kiva, kun kävit jättämässä kommentinkin.

      Poista
  6. Voiko käyttää tummaa siirappia, kun sitä löytyisi kaapista? ��

    VastaaPoista
  7. Siis tämä(kin) on varmasti täydellistä! ♥

    VastaaPoista
  8. Voikohan piiraan pakastaa?...ilman kermavaahtoa tietysti.

    VastaaPoista
  9. Missä asteessa kakku paistetaan kun täyte lisätty? Onko pakko pitää yön yli jääkaapissa vai riittääkö perus 4h niinkuin juustokakuissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa 160 asteessa jatketaankin paistoa. Kyllä suosittelisin pidempää kylmettymisaikaa tälle...maku paranee, kun hieman malttaa antaa kakun "tiivistyä" 😊 Toki voi syödä aiemminkin...

      Poista
    2. Kiitos pikaisesta vastauksesta! Pohja on meinaan uunissa parhaillaan :D

      Poista
    3. Olepa hyvä! 😊 Kohta pääset siis herkuttelemaan...

      Poista
  10. Pysyykö reunat itsekseen pystyssä pohjaa esipaistettaessa? Herkulliselta näyttää kyllä ja pääsee testiin :)

    Terkuin Minna

    VastaaPoista
  11. Juu, pysyy hyvin 😊 Tulepa sitten kertomaan, kuinka onnistuit!

    VastaaPoista
  12. Onko toi 2dl siirappia tarpeellinen? Tuntuu tosi paljolti?

    VastaaPoista
  13. Miksi mun suklaa täytteestä tuli löllö? Mitä tein väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko se löllö siis oltuaan yön jääkaapissa jäähtymässä? Hmm...kuulostaa oudolta...

      Poista
  14. Hei!
    Vatkataanko suklaatäytteessä sähkövatkaimella vaiko käsin?
    Ohje kuulostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Eipä ole väliä...ihan kummin vaan, niin, että menevät hyvin sekaisin 😊 Ja kyllä...on tää aika herkku!

      Poista