keskiviikko 11. tammikuuta 2017
Southern chocolate pie
Keskellä viikkoa voi aivan hyvin herkutella, eikö vain? :) Aina löytyy hyvä syy ottaa pala suklaista kakkua. Tämä kakku on tarkoitettu syötäväksi todelliseen suklaannälkään, joten pieni pala kahvin kanssa nautittavaksi riittää mainiosti.
Koristelun toteutin todella yksinkertaisesti. Vain kermavaahtoa, sulatettua, sekä rouhittua suklaata.
Pohja:
125g voita sulatettuna
3dl vehnäjauhoja
3rkl fariinisokeria
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Suklaatäyte:
3dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata rouhittuna
2dl vaaleaa siirappia
3rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
3munaa
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
50 g suklaata
1. Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja painele n. 24cm vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista keskitasolla 160 asteessa n. 20 min.
2. Kiehauta kerma ja kaada kuumana suklaan päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput ainekset, kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista keskitasolla 25-30min. Täyte saa jäädä keskeltä hieman "hyllyväksi". Laita jääkaappiin yöksi jähmettymään.
3.Koristele kermavaahdolla ja sulatetulla, sekä rouhitulla suklaalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä pitää huomenna tehdä!
VastaaPoistaIhailtavaa nopeutta :D
VastaaPoistaOnpa ihana ohje taas! <3
VastaaPoistaKiitos ❤ Suklaiset reseptit on kai aina? 😁
PoistaVoiskohan tätä tehdä gluteenittomana? Vaihtaa jauhot
VastaaPoistaTottakai voi 👍
PoistaJos ajattelisi että haluais tuorejuustoa laittaa ton kermavaahdon alle pieneks kerrokseks tai sekaan makua tuomaan, niin mikähän voisi käydä? :)
VastaaPoistaHmm...ehkäpä sitten ihan maustamtonta, hieman tomusokerilla ja vaniljalla maustettuna 😊
PoistaMuutaman raaka-aineen ohjeet ovat ihan parhaita. Tässäkin on aineet, jotka miltei aina löytyvät kotoa kaapista.
VastaaPoistaTotta 😊 Yleensä ne yksinkertaisimmat jutut ovatkin niitä parhaita.
PoistaNo niin, hyväähän se oli, suorastaan ihanata!��
VastaaPoistaT. Ano1
Kiva että pidit ❤ Ja kiva, kun kävit jättämässä kommentinkin.
PoistaVoiko käyttää tummaa siirappia, kun sitä löytyisi kaapista? ��
VastaaPoistaVoihan toki 😊
PoistaSiis tämä(kin) on varmasti täydellistä! ♥
VastaaPoistaMitäpä muutakaan. Onhan siinä suklaata ja kermaa ;D
PoistaJep! :D ♥
PoistaVoikohan piiraan pakastaa?...ilman kermavaahtoa tietysti.
VastaaPoistaKyllä voi, tottakai :)
PoistaMissä asteessa kakku paistetaan kun täyte lisätty? Onko pakko pitää yön yli jääkaapissa vai riittääkö perus 4h niinkuin juustokakuissa? :)
VastaaPoistaTuossa 160 asteessa jatketaankin paistoa. Kyllä suosittelisin pidempää kylmettymisaikaa tälle...maku paranee, kun hieman malttaa antaa kakun "tiivistyä" 😊 Toki voi syödä aiemminkin...
PoistaKiitos pikaisesta vastauksesta! Pohja on meinaan uunissa parhaillaan :D
PoistaOlepa hyvä! 😊 Kohta pääset siis herkuttelemaan...
PoistaPysyykö reunat itsekseen pystyssä pohjaa esipaistettaessa? Herkulliselta näyttää kyllä ja pääsee testiin :)
VastaaPoistaTerkuin Minna
Juu, pysyy hyvin 😊 Tulepa sitten kertomaan, kuinka onnistuit!
VastaaPoistaOnko toi 2dl siirappia tarpeellinen? Tuntuu tosi paljolti?
VastaaPoistaVoithan puolittaa, jos tuntuu paljolta 😊
PoistaMiksi mun suklaa täytteestä tuli löllö? Mitä tein väärin?
VastaaPoistaOliko se löllö siis oltuaan yön jääkaapissa jäähtymässä? Hmm...kuulostaa oudolta...
PoistaHei!
VastaaPoistaVatkataanko suklaatäytteessä sähkövatkaimella vaiko käsin?
Ohje kuulostaa hyvältä. :)
Moikka! Eipä ole väliä...ihan kummin vaan, niin, että menevät hyvin sekaisin 😊 Ja kyllä...on tää aika herkku!
Poista