maanantai 25. tammikuuta 2016
Toscakakku
Olen ollut monta päivää kipeänä, mutta nyt on olo jo sen verran parempi, että jaksoin leipoa :) Mieleni teki ihan hirveästi perinteistä toscakakkua, joten sellaisen pikaisesti kyhäsin.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
½ dl maitoa
2 munaa
1,5 dl sokeria
Kuorrute:
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää voisula, loput jauhot, leivinjauhe, sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se sitten leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan(halk.n.23cm). Paista 175 asteessa n. 20min.
2. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä n. 10-15 minuuttia, niin että seos sakenee kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.
sunnuntai 24. tammikuuta 2016
Ystävänpäivän suklaakakkuset
12 kpl:
90 g suklaata
45 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokokidesokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl soodaa
1,2 dl kermaa
0,5 dl vettä
1 kananmuna
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten voi-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kerma ja vesi, sekä viimeisenä kananmuna.
2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikinaa voidellun donitsipellin (n.2/3) koloihin. Paista sitten 175 asteessa n.12 min.
3. Anna kakkusten jäähtyä hetki ja kumoa ne sitten leikkuulautaa apuna käyttäen. Dippaa (tai valuta lusikalla päälle) hieman jäähtyneet kakkuset sulatettuun Candy Meltsiin (tai elitarvikevärillä värjättyyn valkosuklaaseen). Voit tehdä vielä sulatetulla tummalla suklaalla raitoja pintaan ja koristella halutessasi vaikkapa sokerihelmillä.
lauantai 23. tammikuuta 2016
Katkarapupiirakka
Tein tässä jokin aika sitten vieraille kahvipöytään suolaiseksi tällaisen katkarapupiirakan, johon tein taas erilaisen pohjataikinan. Tämä on todella maukas, ei laisinkaan rasvainen, pohja. Täytteeksi laitoin aika neutraaleja makuja, jotta katkaravun mieto maku tulee myös esiin. Kokeilepa tätä pohjaa seuraavaksi- ihan vaikka kinkkupiirakalle :)
Pohja:
100 g voita
1 dl porkkanaraastetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
nippu tilliä
sitruunapippuria
350 g katkarapuja
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, hienoksi raastettu porkkana, suola, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
2. Sekoita notkistettu tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat, juustoraaste ja sitruunapippuri keskenään. Lisää silputtu tilli. Kaada seos sitten pohjan päälle. Ripoittele pinnalle sulatetut katkaravut ja laita uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi.
Pohja:
100 g voita
1 dl porkkanaraastetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
nippu tilliä
sitruunapippuria
350 g katkarapuja
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, hienoksi raastettu porkkana, suola, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
2. Sekoita notkistettu tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat, juustoraaste ja sitruunapippuri keskenään. Lisää silputtu tilli. Kaada seos sitten pohjan päälle. Ripoittele pinnalle sulatetut katkaravut ja laita uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi.
tiistai 19. tammikuuta 2016
Prezelit eli suolarinkelit
Viime keväänä Saksan reissullamme söin elämäni ensimmäisen Prezelin, joka olikin kiva pieni suolainen välipala.
Nyt tulikin mieleen, että löytyisiköhän jostakin hyvää ohjetta näihin, että voisi itsekin kokeilla. Löytyihän se täältä. Nämä ovat helppotekoisia ja maistuvat ihanilta hieman lämpöisinä! NAM!
(10 kpl)
3,5 dl lämmintä vettä
2,25 tl kuivahiivaa1 tl suolaa
1 rkl sokeria
n. 8,75 dl vehnäjauhoja + ekstraa vaivaukseen
1 kananmuna
karkeaa merisuolaa pinnalle
1. Mittaa vesi suureen kulhoon, lisää kuivahiiva ja sekoita. Lisää suola sekä sokeri ja sekoita. Sekoita viimeiseksi mukaan jauhot. Jätä taikina pehmoiseksi.
Muotoile taikinasta 10 palloa. Pyörittele taikinapalloista pitkät, tasaiset ja ohuet nauhat (esim. vajaa puoli metriä toimii). Vedä taikinan päädyt toisiaan kohti, kierrä toistensa ympäri ja käännä päädyt alas kiinni rinkelin sivuihin.
2. Voitele prezelit kauttaaltaan kananmunalla. Ripoittele pinnalle hieman! meri,-/sormisuolaa Paista 220 asteessa 10 minuuttia, ensin 5 min normaalisti ja sen jälkeen 5 min grillivastuksilla jotta pretzelit saavat kauniin värin. Näistä ei ole kuitenkaan tarkoituskaan tulla kovin tummia. Nauti lämpimänä.
sunnuntai 17. tammikuuta 2016
Sitruunapiirakka
Halusin tehdä vieraille jotakin todella raikasta kahvin kanssa. Siihen tarkoitukseen sopii paremmin kuin hyvin, mikäs muukaan kuin sitruunapiirakka. Rapsakka, voin makuinen pohja, tooodella sitruunainen täyte ja päällä makea marenki. Kyllä. Nappi valinta :) Tämä on todella herkullista...
Pohja:
100 g pehmeää voita
2,5 dl jauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
1,5 dl kylmää vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
100 g pehmeää voita
2,5 dl jauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
1,5 dl kylmää vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
4 keltuaista
Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl (siro)sokeria
1. Sekoita kuivat aineet huoneenlämpöisen voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista pohja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa.
Ota kattila liedeltä ja kaada täyte paistetun pohjan päälle.
3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään niin, että syntyy paksu marenkivaahto. Pursottele piirakan päälle ja laita vielä takaisin uuniin alimmalle tasolle n. 10 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kylmänä.
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
4 keltuaista
Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl (siro)sokeria
1. Sekoita kuivat aineet huoneenlämpöisen voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista pohja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa.
Ota kattila liedeltä ja kaada täyte paistetun pohjan päälle.
3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään niin, että syntyy paksu marenkivaahto. Pursottele piirakan päälle ja laita vielä takaisin uuniin alimmalle tasolle n. 10 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kylmänä.
lauantai 16. tammikuuta 2016
Vaniljavannikkeet ystävänpäiväksi
Nämä vuodenaika juhlat on siitä kivoja, että saa alkaa ideoimaan kaikenlaista leivottavaa, teeman mukaisesti. Itselläni oli kyllä tarkoitus tehdä vain näitä suussa sulavia, helppoja ja nopeita pikkuleipiä, mutta samalla tehdessäni näistä tulikin ystävänpäivään sopivat. Toki nämä ovat herkullisia ilman mitään koristelujakin!
Mummon perintöreseptiin oli luottaminen tässäkin asiassa. Ensimmäisellä yrityksellä kun meni metsään ja pahasti...:D
(n. 20 kpl)
240 g vehnäjauhoja
200 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
90 g sokeria
3 g vaniljasokeria (laitoin 1 tl)
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää sitten kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri, sekä jauhot joukkoon tehokkaasti.
2. Laita taikina tähtityllalliseen pursoitinpussiin ja puristele (tarvitsee käsivoimia!) taikinasta ympyröitä. Jätä vannikkeet kuivahtamaan hetkeksi pöydälle.
3. Paista sitten 225 asteessa n. 6-7 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi valkosuklaasulalla ja strösseleillä.
keskiviikko 13. tammikuuta 2016
Appelsiini-kahvikakku
Tämä, niin kuin muutkin kahvikakut mehevöityy muutamassa päivässä todella herkulliseksi tarjottavaksi. Kakku on myös nopea ja helppotekoinen. Itse laitoin tämän pakastimeen vierasvaraksi :) Vuoasta tulee sen verran kyselyitä, niin, vuoan merkki on Nordic Ware ja malli on Bavaria...
300 g voita
3 3/4 dl sokeria
4 munaa
70 g appelsiinimarmeladia
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää osa jauhoista, sekä kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää loput kuivat aineet, sekä appelsiinimarmeladi, appelsiinimehu, sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada
taikina voideltuun vuokaan.
3. Paista 175 asteessa n. tunti.
300 g voita
3 3/4 dl sokeria
4 munaa
70 g appelsiinimarmeladia
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää osa jauhoista, sekä kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää loput kuivat aineet, sekä appelsiinimarmeladi, appelsiinimehu, sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada
taikina voideltuun vuokaan.
3. Paista 175 asteessa n. tunti.
lauantai 9. tammikuuta 2016
Bagelit tomaatti-mozzarella täytteellä
Bagelit, eli vesirinkelit ovat täytettynä makoisia ilta,- ja välipaloja. Eri täytteillä saa jos jonkin makuista tarjottavaa kyllä vaikka retkellekin mukaan. Pinnalle voi vaihdella eri siemeniä ja jauhojakin voi hiukka säätää makunsa mukaan. Bagelit ovat pinnalta rapeita ja sisältä sitkeitä...aivan täydellistä herkkua, siis :)
Taikina:
3,5 dl vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
3 litraa vettä
3 rkl siirappia
Pinnalle:
unikonsiemeniä
Täyte:
vihreää pestoa
salaattia
tomaattia
mozzarellaa
tuore basilikaa
pippuria
oliiviöljyä
1. Laita kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon osa jauhoista, suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita huolellisesti ja lisää loput jauhot ja öljy vähitellen joukkoon. Vaivaa pitkään, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.
2. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 minuuttia ja muotoile taikina sitten kymmeneksi pikku palloksi jauhoitetulla leivinalustalla. Laita sitten vielä kohoamaan liinan alle n. vartiksi.
3. Keitä vesi ja lisää siihen siirappi. Tee sormilla reikä taikinapallon keskelle ja venytä hieman. Laita kiehuvaan vesi-siirappiseokseen minuutiksi, kohonnut puoli ensin alaspäin. Käännä sitten ja jatka keittämistä vielä minuutti.
4. Nosta bagelit reikakauhalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripoittele heti siemeniä pintaan. Paista bageleita uunissa sitten vielä 225 asteessa noin 15-20min.
5. Halkaise hieman jäähtyneet bagelit ja voitele pestolla. Lisää salaatti, tomaatti, mozzarella ja basilika. Pyöräytä pinnalle hieman mustapippuria myllystä ja lorauta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. Laita kansi päälle.
torstai 7. tammikuuta 2016
Pähkinä-suklaafudge
4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)
1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.
2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.
3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista( itse mittasin lämpötilaksi 120 astetta). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.)
5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.
6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.
Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.
keskiviikko 6. tammikuuta 2016
Tsatsikikakku
Tein loppiaisen kunniaksi kahvipöytään suolaisen, tsatsikin makuisen hyydykekakun. Kakusta tuli kivan raikas ja kelpaisi hyvin tarjottavaksi myös juhlapöytään. Itse en laittanut hyydykemassaan mitään lihaa, mutta se olisi kaivannut hieman purutuntumaa, niin lisään tuonne ohjeeseen sitä hiukka :)
Pohja:
200 g hapankorppuja
60 voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
500 g turkkilaista jogurttia
150 g meetwurstia/ salamirouhetta
2 valkosipulinkynttä
1 kurkku
suolaa
mustapippuria
sokeria
sitruunanmehua
6 liivatetta
1. Murskaa hapankorput hienoksi. Lisää rouheeseen sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm.) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan. Pese ja raasta kurkku. Puristele kurkusta irronnut neste pois. Raasta valkosipulinkynnet ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kermavaahtoon jogutti, raastettu valkosipuli ja kurkku. Lisää sitten pieneksi hienonnettu meetwursti ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla makusi mukaan.
4. Kuumenna kattilassa tilkka sitruunamehua ja lisää kuumaan mehuun liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos sitten ohuena nauhana jogurttimassaan, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuoan pohjalle ja anna hyytyä ainakin 5 tuntia jääkaapissa. Mieluiten yön yli.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. meetwurstilla, kurkulla ja herneenversoilla.
Pohja:
200 g hapankorppuja
60 voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
500 g turkkilaista jogurttia
150 g meetwurstia/ salamirouhetta
2 valkosipulinkynttä
1 kurkku
suolaa
mustapippuria
sokeria
sitruunanmehua
6 liivatetta
1. Murskaa hapankorput hienoksi. Lisää rouheeseen sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm.) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan. Pese ja raasta kurkku. Puristele kurkusta irronnut neste pois. Raasta valkosipulinkynnet ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kermavaahtoon jogutti, raastettu valkosipuli ja kurkku. Lisää sitten pieneksi hienonnettu meetwursti ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla makusi mukaan.
4. Kuumenna kattilassa tilkka sitruunamehua ja lisää kuumaan mehuun liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos sitten ohuena nauhana jogurttimassaan, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuoan pohjalle ja anna hyytyä ainakin 5 tuntia jääkaapissa. Mieluiten yön yli.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. meetwurstilla, kurkulla ja herneenversoilla.
tiistai 5. tammikuuta 2016
Kesäkurpitsa-pekonipiirakka
Tänään pelataan Suomi-Venäjä loppuottelu, joten kehittelin meille "kisaevääksi" tällaisen tooodella herkullisen suolaisen piirakan. Kesäkurpitsa teki tästä piirakasta todella erimakuisen, kuin normaalisti suolaiset piirakat ovat. Ja pekoni toi kivasti suolaisuutta...ja päällä paahdetut pinjansiemenet lisäksi komppasivat makua :p Tätä tehdään takuulla toistekin!
Pohja (halk.22cm.):
80 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juustoraastetta
1,5 rkl kylmää vettä
Täyte:
200g Philadelphia valkosipuli ja yrtit-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta
kesäkurpitsa
pätkä purjoa
1 pkt pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
1. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Viipaloi puolikkaiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Ripoittele päälle hieman suolaa.
2. Ruskista pekoni pannulla todella rapeaksi.
3. Yhdistä pohjan aineet ja taputtele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin.
4. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste tasaiseksi massaksi. Pilko purjo ohuiksi renkaiksi ja asettele tasaisesti taikinan päälle. Mausta mustapippurilla. Kaada massa sitten vuokaan.
5. Kaada kesäkurpitsoista irronnut neste pois ja asettele viipaleet nätisti tuorejuustomassan pinnalle. Rouhi paahdettu pekoni viimeiseksi piirakan pinnalle ja paista piirakka 175 asteessa n. tunti.
6. Paahda pinjansiemenet ruskeiksi paistinpannulla ja ripoittele piirakan päälle.
Pohja (halk.22cm.):
80 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juustoraastetta
1,5 rkl kylmää vettä
Täyte:
200g Philadelphia valkosipuli ja yrtit-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta
kesäkurpitsa
pätkä purjoa
1 pkt pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
1. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Viipaloi puolikkaiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Ripoittele päälle hieman suolaa.
2. Ruskista pekoni pannulla todella rapeaksi.
3. Yhdistä pohjan aineet ja taputtele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin.
4. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste tasaiseksi massaksi. Pilko purjo ohuiksi renkaiksi ja asettele tasaisesti taikinan päälle. Mausta mustapippurilla. Kaada massa sitten vuokaan.
5. Kaada kesäkurpitsoista irronnut neste pois ja asettele viipaleet nätisti tuorejuustomassan pinnalle. Rouhi paahdettu pekoni viimeiseksi piirakan pinnalle ja paista piirakka 175 asteessa n. tunti.
6. Paahda pinjansiemenet ruskeiksi paistinpannulla ja ripoittele piirakan päälle.
sunnuntai 3. tammikuuta 2016
Ruustinnan kakku
Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille! Itse olen ollut töissä koko vuodenvaihteen, joten piti leipoa vaan jotakin nopeaa.
Aloitetaan vuosi kuitenkin maukkaalla, yksinkertaisella kahvikakulla. Tämä on kivan kostea, mutta maukas kakku, joka on todella nopea ja helppotekoinen. Itse halusin keltaisen koristeet tähän...sillä kevättä kohtihan tässä ollaan kovaa vauhtia menossa ;)
Psst...kakkuviikarin löydät nyt myös Instagramista :)
Aloitetaan vuosi kuitenkin maukkaalla, yksinkertaisella kahvikakulla. Tämä on kivan kostea, mutta maukas kakku, joka on todella nopea ja helppotekoinen. Itse halusin keltaisen koristeet tähän...sillä kevättä kohtihan tässä ollaan kovaa vauhtia menossa ;)
Psst...kakkuviikarin löydät nyt myös Instagramista :)
3 dl sokeria
2dl kermaa
2dl sulatettua voita
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5rkl appelsiinimarmeladia.
1. Vaahdota munat ja sokeri . Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada sekaan kerma ja lisää marmeladi. Lisää viimeisenä sulatettu, jäähtynyt rasva.
2. Sekoita ainekset vielä kevyesti tasaiseksi ja kaada taikina voidltuun/ korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
3. Koristele jäähtynyt kakku esim. sulatetulla valkosuklaalla ja sokerimassakukkasilla.