Olikohan ukkosta ilmassa, mutta kerma meinasi vetää ihan paakkuiseksi, eikä pursotusjäljestä tullut kovinkaan kaunista. Kääretorttupohjasta sen sijaan tuli todella pehmoinen ja hyvän makuinen. Hirveästi en kikkaillut uusia juttuja tähän, sillä lakka ja kerma ovat yhdessä todella hyvä pari. Ihan pikkiriikkisen jipon tein täytteeseen kuitenkin, sillä makua "komppaamaan" levitin pohjan päälle paksua kinuskia :p
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallisia vehnäjauhoja, ellei tarvitse olla gluteeniton)
Väliin:
lakkahilloa
kinuskikastiketta
Päälle:
kermavaahtoa
lakkoja
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sitten varovasti samalla sekoittaen jauhot, vähän kerrallaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-7 minuuttia. Kun pohja on paistunut, kippaa se paistopinta alaspäin työtasolle,- sokeroidun leivinpaperin päälle.
2. Kun pohja on jäähtynyt, niin levitä siihen kinuskikastiketta, tai kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Levitä lakkahilloa päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Laita vetäytymään hetkeksi jääkaappiin.
3. Kuorruta kääretorttu runsaalla kermavaahdolla ja lakoilla. Koristele halutessasi.
Lakkaa ja kinuskikastiketta! <3 Ei kyllä voi olla kuin hyvää. :P
VastaaPoistaLakat on iiiihania. Muodossa missä hyvänsä. Mä olen ihan fani <3
PoistaMmm. Voi kunpa saisikin lakkoja. :/ Eipä ole täällä päin, ja nepäs ovat kaupassa hurjan kalliita. Kaunis kääräri.:)
VastaaPoistaKiitos, Kaura! Eipä niitä täällä meilläkään ole, mutta onneksi mies on Kainuusta kotoisin, niin saadaan marjoja "mummolareissulla". Kaupasta en kyllä minäkään raaskisi ostaa :(
Poista