maanantai 12. kesäkuuta 2017

Suklaa-kinuskikakku kaakaokiilteellä


Perjantaiseen kakkubuffaan oli, tottakai, saatava joku oikein täyteläinen ja tuhti suklaakakku. Noh...tästä tuli juuri sellainen. Välissä suklainen kakkupohja, kinuskia, sekä suklaamoussea. Koko "komeuden" kruunasi kaakaokiille ja suklaarullat. Luulen ,että tämän kakun jälkeen suklaanhimot talttuivat hetkeksi 😍 

Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata

Täyte:
1prk kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä (käytin valmiiksi keitettyä)

Täyte 2:
2 dl vispikermaa
150g tummaa suklaata
2 kanamunan keltuaista
1tl vaniljasokeria

Kaakaokiille:
80g vettä
240g sokeria
80g kaakaojauhetta
160g vispikermaa
12g liivatetta

1. Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään valkoiseksi vaahdoksi. Siivlöi lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja kaakao. "Nostele" jauhot taikinan joukkoon varovasti ja lisää lopuksi sulatettu suklaa varoen tasaisesti. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. n.20cm) ja paista 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.

2. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Kostuta pohjat ja laita pohimmainen kakkukerros vuokaan. Sivele pohjan päälle koko purkillinen kinuskia. Laita seuraava kerros päälle. Tee väliin mousse vatkaamalla kerma, jonne lisätään sulatettu suklaa, vaniljasokeri ja keltuaiset (mausta tarvittaessa sokerilla). Kaada mousse toiseen väliin ja laita päälle viimeinen kakkukerros. Laita kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan. Punnitse kaakaojauhe kulhoon. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri on täysin sulanut. Kaada sekaan kaakaojauhe, koko ajan samalla sekoittaen. Kiehauta seos "ylös", koko ajan sekoittaen. Kiehauta vispikerma toisessa kattilassa, ota pois liedeltä ja sekoita liotetut, puristellut liivatteet kerman joukkoon. Sekoita sitten kermaseos  ja kaakaoseos keskenään. Vatkaa seos tasaiseksi vispilällä, tai sauvasekoittimella ja siivilöi tiheän siivilän läpi toiseen kulhoon. Anna kaakaokiilteen jäähtyä noin 20-30 asteiseksi ennen käyttöä. Muista sekoitella aina välillä, jotta kiille jäähtyy tasaisesti. 

4.Kaada kaakaokiille tasaisesti vielä jäisen kakun pinnalle reilusti. Anna kiilteen jähmettyä hetki ja nosta kakku sitten jääkaappiin sulamaan n. 4 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti