sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
Raparperi-valkosuklaajuustokakku
Raparperi ja valkosuklaa on ihana makupari. Olenkin leiponut sillä yhdistelmällä jo jos jonkinlaista, mutta nyt ajattelin kokeilla yhdistelmää juustokakkuna. Se toimikin yllättävän hyvin ja tämä olikin monen suosikkikakku kakkubuffassamme. Tätä kakkua taidan tehdä ihan piakkoin uudestaankin 😋
Pohja:
200g Digestivejä
60g voita
Raparperikompotti:
nokare voita
n.10 paksuhkoa raparperin vartta
0,5dl fariinisokeria
1dl hyytelösokeri-multia
1tl kanelia
Valkosuklaatäyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria/ 10 kierrosta vaniljamyllystä
5 liivatetta
0,5dl appelsiinimehua
1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.
2. Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokerit ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutteivät kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois. Kaada jäähtynyt kompotti keksipohjan päälle.
3. Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita. Kuiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte raparperikompotin päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Nuo valkoiset pallot kiinnostaa, mitä mahtavat olla? Kaunis kakku! Pitää testata heti.
VastaaPoistaKiitos...kannattaa kokeilla, jos
Poistayhtään tykkää raparperista ❤ Pallerot ostin Gemoss-tukusta Tallinnasta. Olivat "snowball"-nimellä. Jonkinlainen suklaakuori noissa taitaa olla...😊
Ihanan näköinen, taidan testata työporukalla heti huomenna! Osaatko sanoa yhtään litroissa tai kiloissa, paljonko raparperia laitoit? Nuo varret kun voivat olla niin eri pituisia ja paksuisia...
VastaaPoistaKiitos 😊 Oliskohan ollut jotakin 6-7dl pilkottuna. Silmämääräisesti katsoin, että kolmen litran kattilan pohja peittyi reilusti raparperilla 😊
PoistaIhanan näköinen kakku taas, Mia <3 Voinko linkata Kakkuviikarin vispailut omaan blogiini? Sieltä on helppo seurata, kun teet taas uusia päivityksiä :)
VastaaPoistaMoikka, Anne! Kiitos paljon! Ja tottakai voit.. sehän on vain kiva juttu ❤ Kiitos.
PoistaHei! Voiko tämän kakun pakastaa? :)
VastaaPoistaTottakai, jos sen tekee tuoreista raparpereista 😊
PoistaHienon hieno����!
VastaaPoistaMinulla aineet kotona, mutta nyt ei oikein
iske ajatus alkaa tekeen, koska olen kahden vaiheella,
teenkö 2.7. Synttäreikseni mansikka, tai raparperista jotka ovat jo
kotona odottamassa tms sanamuoto!
odottavat eilisestä tuoreena! Hienoa, että voimme kommentoida
ja samalla saada vinkkejä toisilta! Mistä voisi saada noita palloja ja
nauhaa (mitä ainetta nauha?) täältä Suomesta?
Heippa! Tämän kakun raparperit voi myös pakastaa. Jos käytät sitten pakastettuja, niistä irtoaa hiukka enempi nestettä, mutta kaada se pois. Valkoiset pallot ostin Tallinnasta, mutta kaupan irtokarkkilaareista löytyy hieman vastaavia, mutta vähän pienempiä. "Nauha" kakussa on ihan tavallista, sulatettua suklaata, minigrip-pussilla valutettuna 😊
Poistavieläkö olen mielestänne robotti?
VastaaPoistamarketta2013@gmail.com
aikaisempi viestini hyväksyttiin pitkän
arvailujen jälkeen!
Hei, Marketta 😊 Tämä sivusto haluaa tunnistaa sinut- en minä. Kiva, kun pääsit viimein kuitenkin kommentoimaan!
PoistaMoi! Jos juhlat perjantaina, voiko tehdä ko keskiviikkona vai vasta torstaina?
VastaaPoistaMoikka! Voit tehdä jo keskiviikkonakin. Säilytä kakku vaan vuoassaan peitettynä jääkaapissa. Irroita ja koristele vasta ennen tarjoilua 😊
PoistaKiitos! Teen pojan ristiäisiin tämmöisen. Ihana blogi ja mahtavia reseptejä :)
PoistaKiitos paljon. Kiva, että olet löytänyt blogini ❤
PoistaHei. Raparperikompotti jäi todella vetiseksi. Valutin siivilän läpi paljon nestettä. Silti reunavuoan alta tulee nestettä läpi. Onko tarkoitus, että pohjan keksit pehmentyy nesteestä, koska rapeana se ei voi säilyä? Vai menikö tuossa nyt jotain pieleen?
VastaaPoistaHeippa! Ohhoh. Mitähän tuossa nyt olisi tapahtunut...en osaa kyllä sanoa. Pohjan keksitkin jäivät itselläni suht rapeiksi. Tein tätä viikonlopun juhliinkin pari kappaletta ja nekin onnistuivat täysin. En valitettavasti osaa nyt olla avuksi 😔
PoistaNo tuskimpa tuo haittaa, vaikka keksit pehmenisivätkin... Täytyy katsoa miten käy 😊
PoistaToivotaan, että onnistut. Makuunhan se ei onneksi vaikuta 😊👍
PoistaKiinnostaa mitä nuo valkoiset ovat? Kakku menee juhannukseksi kokeiluun!
VastaaPoistaOstin ne Tallinnasta, Gemossin leivontatarviketukusta. Ovat onttoja valkosuklaapalloja. Hiukka vastaavan näköisiä löytyy kaupan irtokarkkilaarista-tosin pienempiä 😊
PoistaOsaatko sanoa grammoissa, kuinka paljon laitoit raparperia, kun ohjeessa lukee 10 paksuhkoa vartta?
VastaaPoistaAika reilusti laitoin. Ehkäpä 600-700g :)
PoistaHei!
VastaaPoistaMillä tuon appelsiiinimehun voisi korvata?
Moikka!
PoistaIhan vesikin käy hyvin 😊
Vielä yksi kysymys:) voiko tän tehä ilman liivatetta vai meneekä ihan pilalle? Oon usein tehnyt juustokakun niin et se on jääkaapissa tunteja ja sit ei tarvii käyttää liivatteita. Käviskö tässä kans niin en uskalla lähtee säätää ennkun saa varmistuksen kokeneemmalta:) kiitos paljon vastauksista ja avusta:)
VastaaPoistaItse en ole uskaltanut valkosuklaisia kakkuja tehdä täysin ilman liivatetta. Tumma suklaa hyytyy hyvin ilmankin, mutta käsittääkseni valkosuklaa ei ihan yhtä hyvin. Voithan toki vaikkapa puolittaa liivatteen määärän 😊 Tulepa kertomaan, miten onnistut, jos päätät koittaa...
PoistaKiitos avusta. En uskaltanut kokeilla ilma liivatetta. Raparperit meni lähes soseeksi vaikka kuinka yritin varoa. uskaltaako enää laittaa pohjaan ettei pohja mee ihan vetiseksi?
PoistaLaita vaan, mutta siivilöi kaikki ylimääräinen neste pois 😊 Pidetään peukkuja 👍
PoistaMiksihän minulla juoksettu täyte, kun lisäsin suklaan?
VastaaPoistaSuklaa on ollut varmaankin liian kuumaa ja täyte viileää 😔
PoistaHei!
VastaaPoistaMinulla ei ollutkaan vaniljasokeriä kotona,
mutta vaniljauutetta eka kerran.Kun tärvitsen
yhden tl vaniljasokeria, niin paljonko laitan uutetta
sokerin asemesta? Kiitos🌹!
Hei!
PoistaUskoisin, että 0,5tl vaniljauutetta riittää 😊
Mitenkähän tuo raparperikompotti vetistyy jos kakun pakastaa ja sulattaa? Olisi tarkoitus tehdä pojan valmistujaisjuhliin tätä kakkua. Tein tänään raparperikompotin ja täytyy kyllä valutella ylimääräisiä nesteitä pois.
VastaaPoistaVoi harmitus. Huomasin nyt vasta viestisi, kun tämä Blogger ei enää anna s-postiin kommentteja ☹️ Itse en ole tätä kakkua pakastanut, mutta joku toinen oli ja oli onnistunut hienosti 😊
PoistaOsaatko sanoa paljon pakastettua raparperia pitäisi käyttää? Ja pitääkö ottaa jotain erikoista huomioon tuossa kompotin teossa kun on pakasteesta?
VastaaPoistaLaittaisin samanverran, mutta lisäisin 2-4 liivatetta joukkoon ☺️
PoistaKiitos vastauksesta :) minäpä kokeilen näillä. Harmi kun ei vielä saa tuoretta raparperiä. On vaan maailman paras juustokakku ja tyttären 1v synttäreille pakko saada :D
PoistaNo, pian sitäkin taas saa, onneksi 😍 Mukavia pikkuneidin synttäreitä teille..
Poista