Huh! olen yrittänyt tehdä lukemattomia kertoja Macarons-leivoksia, siinä kuitenkaan koskaan täydellisesti onnistumatta. Nyt sain ystävältäni erittäin toimivan ohjeen, jolla nämä "pikkuperkeleet" onnistuivat aivan sataprosenttisesti. Väri, maku ja kaikki onnistuivat myöskin mahdottoman hyvin. Nyt suunnittelenkin tekeväni näitä jo vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä 😄
(n. 30-33kpl)
250g sokeria
80g vettä
95g kananmunan valkuaista
250g mantelijauhetta
250g tomusokeria
80g kananmunan valkuaista
pilkku tippa pinkkiä pastaväriä
Täyte:
175g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
100g paistonkestävää vadelmamarmeladia
n. 80 g sulatettua valkosuklaata
tippa pastaväriä
(sulata suklaa ja sekoita kaikki keskenään)
1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Punnitse valkuainen yleiskoneen kulhoon. Mittaa teräskulhoon tms. siivilöity mantelijauho ja tomusokeri. Sekoita joukkoon pastaväri, sekä 80g valkuaista.
2. Keitä vesi-sokeriseos 119 asteeseen ja vatkaa valkuainen samalla vaahdoksi. Kypsennä sitten sokerivedellä valkuaisvaahto, kaatamalla sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan, samalla voimakkaasti vatkaten. Anna vatkautua, kunnes marenki on jäähtynyt.
3. Marengin jäähtyessä, "hakkaa" puulastalla sekaisin tomusokeri-mantelijauhoseosta. Mitä enemmän jaksat sitä "hakata", saat kiiltoa pintaan.
4. Kun marenkivaahto on jäähtynyt, yhdistä massat ensin varovasti. Sitten kärsii sekoittaa jo paremmin. Sekoita, kunnes massa alkaa selkeästi löystymään. Pudota sitten pisara taikinaa pellille- jos se alkaa heti laskeutumaan oikeaan muotoonsa, on paksuus sopiva. Jos testitaikinaan jää "huippu", sekoita massaa vielä lisää.
5. Pursota sitten pyöreän tyllan ja massapussin avulla n. 2€:n kokoisia macaronseja pellille. Anna niiden kuorettua n. tunti huoneenlämmössä. Paista macaronseja n. 10-13minuuttia 140 asteessa.
6. Täytä jäähtyneet macaronsit ja yhdistä puoliskot. Laita ne sitten pakastimeen. Ota sulamaan n. 15min. ennen tarjoilua.
Ihania 💓
Paistamattomat macaronsit.
Kypsät macaronsit.
Macaronsit.
Hei!
VastaaPoistaMistä löysit tuon rasian/alustan johon sait noin ihanasti esille? :) upeita on!
Moikka!
PoistaAlustan ostin Tallinnasta. Suhkrukunst- leivontatarvikeliikkeestä 😊
Voi että kun vesikin ym. On grammoina. Jotenkin vaikeeta. Miksi ei desinä
VastaaPoistaTämä macaronsien teko on todella tarkkaa puuhaa, niin ihan pienikin heitto esim. veden määrässä saavat nämä epäonnistumaan. Grammat siksi, että tuotteet onnistuisivat täydellisesti ☺️
PoistaTää taitaa olla vähän samanlainen resepti kun keittomarenki. Itse oon onnistunut tavallississa marengeissa helposti, niihinkään ei tule vettä. Mut mantelijauhoissa on hirveesti eroja ja sen oon huomannut että jos yrittää monta satsia tehdä kerralla ni ei onnistu. Hyviä on.
VastaaPoistaNäissä käytetty on ns. italialainen marenki. Itse käytän Sallisen mantelijauhetta siivilöityä. Kyllä nämä harjoittelua vaativat, mutta palkitsevat onnistuessaan ☺️
PoistaOletko soveltanut tätä takuuvarmaa ohjetta suklaiseen versioon? En ole onnistunut löytämään hyvää ohjetta!
VastaaPoistaTarkoitatko ihan sukulaisia kuoria, vaiko vain täytettä? Kuoria en ole koskaan suklaisina kokeillut- ainoastaan värjännyt Progelilla ruskeaksi. Täytteeksi olen tehnyt erilaisia, maustettuja ganacheja 😊
PoistaTällä kertaa ajattelin tehdä sekä kuoret että täytteen suklaisena suklaanhimoiselle tyttärelleni tuparilahjana ��
PoistaJa ehkäpä kaakaotomusokeri + väri ajaa asian, kuten muutkin makutomusokerit?
PoistaHyvä idea 👌 Jos testaat, niin tulepa kertomaan kuinka onnistuit. Kiinnostaa kovasti minuakin 😊
PoistaJa hienostihan ne suklaiset onnistuivat. Ja huvittaa vieläkin, etten heti tajunnut käyttää kaakaotomusokeria vaikka lähes joka kerta olen tehnyt macaronsit jostain makutomusokerista. Laitoin kuvia omaan instaani ja tägäsin niihin kakkuviikarinohjeella :). Kiitos taas��
VastaaPoista