Macarons-leivosten kaveriksi sopivat hieman toisenlaiset pienet petit fours-leivokset, joihin laitoin tällä kertaa tiramisun makuisen täytteen. Nämä suupalat maistuvat ihanasti kahvilta, Amarettolta, sekä koko komeuden kruunaa paksu mascarponevaahto 😍 Maltatko olla nappaamatta useamman?
24kpl
1 pkt Krustardeja
muutama Savoyard-keksi
1,5 dl vahvaa kahvia
0,5dl Amarettoa
1dl vispikermaa
100g mascarponea
0,5dl tomusokeria
0,5tl vaniljatahnaa/ vaniljasokeria
kaakaojauhetta
1. Asettele krustardit esim. laakealle lautaselle. Täytä kuori savoyard-keksin palalla lähes kokonaan.
2. Keitä vahvaa kahvia ja sekoita sen joukkoon Amaretto. "Juota" kuoren sisällä olevat Savoyard-keksit kahviseoksella, niin, että keksi imee kaiken nesteen, eikä kuoren pohjalle jää ylimääräistä kahviseosta.
3. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri, sekä vaniljatahna. Pursota pinnalle kasa mascarponevaahtoa ja siivilöi lopuksi pinnalle kaakaojauhetta.
Mitä herkkuja. Olisivat kiva tarjottava.
VastaaPoistaNyt kuitenkin olin hakemassa suolaista leivottavaa.
Pizzaosasto saa nyt olla tauolla, samoin suolaiset piirakat.
Mikä olisi suolaista pientä napostelu syötävää?
Hmm...rieskarullat, voitaikinasarvet, tai vaikkapa pienet vuohenjuustopiiraat? 😊 Etusivun vasemmasta reunasta löytyy "suolaiset"- osio. Kurkkaa sieltä lisää 😊
PoistaRieska taitaakin taipua rullalle tällä kertaa.
PoistaKiitos vinkeistä !