maanantai 23. huhtikuuta 2018

Churrot


Tein eilen näitä ihastuttavia, espanjalaisia munkkitankoja, eli Churroja luottoreseptilläni. Näiden taikina kiehautetaan kattilassa tuulihattujen tapaan ja sitten nämä uppopaistetaan rasvassa. Lämpimät Churrot pyöritellään kanelisokerissa ja lopuksi nämä herkut nautitaan kuuman suklaasulaan,-tai kastikkeeseen dipaten. 

Itsehän voisin elää pelkästään näillä- niin herkullisia nämä ovat! 😍

n.30kpl

5dl vettä
1tl suolaa
4rkl öljyä
4rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja

munkkirasvaa
kanelisokeria
(suklaata ja kermaa dippiin)

1. Mittaa kattilaan vesi, suola, sokeri ja öljy. Kiehauta ja kaada sitten vehnäjauhot joukkoon samalla sekoittaen. Kypsennä seosta hiljaisella teholla hetki, niin, että taikinasta muodostuu "pallo".

2. Laita munkkirasva kattilaan sillä aikaa, että taikina saa hetken levätä ja jäähtyä. Kuumenna se n. 180 asteiseksi.

3. Laita taikina kaksinkertaiseen pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Puristele taikinaa n. 15cm pätkä ja katkaise se saksilla kattilaan varovasti. Kääntele Churroa välillä niin, että siitä tulee kauniin vaalean ruskea. Pyörittele valmiit Churrot kanelisokeriseoksessa. Nauti heti lämpiminä suklaakastikkeen kanssa (kermaa ja suklaata kattilassa keskenään sulatettuna).

6 kommenttia:

  1. Oi churrot on meillä vappuaaton vakiokalustoa! Nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Mielestäni parempia, kuin munkit, vaikka hyviä nekin ovat 😋

      Poista
  2. Churrot on kyllä tosi hyviä! Hitsi, pitääköhän sitä itsekin tehdä näitä vapuksi :) Näiden kanssa vois olla hyvää joku sellanen paksu ite tehty vanilja-suklaakaakao ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi Oi!! Just sellainen sopii näiden kaveriksi kuin "nenä päähän" 😍

      Poista
  3. Heippa! Kuuluuko taikinan jäädä semmoiseksi kimmoisaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä se hiukka kimmoisaa on, mutta jos sekoittaa liikaa, niin alkaa muodostamaan sitkoa ja se taas ei ole tarkoitus 😊

      Poista