tiistai 14. toukokuuta 2019

Raparperi-mansikkapiirakat


Tiedättekö kaupassa ne pikkupikku marjapiirakat, kaksoispakattuna, pienissä foliovuoissaan? Ne olivat herkkujani jo lapsuudessani...varsinkin se mustikka. Nam! Viime viikolla löysin niitä raparperi-jogurttitäytteisenä ja sain idean näihin pikku piirakoihin niistä. Itse rakastan ihan yli kaiken mansikan ja raparperin liittoa, joten nämä ihanaiset kätkevät sisäänsä raparperi-mansikkatäytettä...

Ps. Ohjeeseen oli lipsahtanut painovirhepaholainen raparperin määrään. Nyt korjattu 👍

(12kpl)

Taikina:
200g huoneenlämpöistä voita
150g sokeria
1 kananmuna
80g perunajauhoa
200g vehnäjauhoja
2g leivinjauhetta 

Täyte: 
500g raparperia
250g pakastemansikoita
80g sokeria
2g vaniljasokeria
20g perunajauhoja

1. Kuori raparperit ja pilko ne paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon mansikat ja sokeri. Keitä n.8-10 minuuttia, tai kunnes mansikat ja raparperit ovat hieman muussaantuneet. Lisää lopuksi perunajauho ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon samalla sekoittaen kananmuna. Lisää jauhot, sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Erota osioista pieni pala taikinaa kansiksi.

4. Painele isompi taikina foliovuokien pohjalle, sekä reunoille. Täytä kupit n.2/3 raparperi-mansikkatäytteellä ja muotoile pikkutaikinasta vuokaan "kansi". Painele "kansi" reunoilta kiinni pohjataikinan kanssa keskenään. Pistele pintaan muutama reikä haarukalla.

5. Paista piiraat 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes piirakat ovat hieman ruskistuneet pinnalta. 

6. Anna piiraiden jäähtyä hetki ja nauti vaniljakastikkeen,-tai jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, näitä tehtävä viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli superherkullisia, vaikka itse sanonkin 😍🙊

      Poista