sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Mansikkavaahtokarkit



Itsetehdyt vaahtokarkit ovat todella herkullisia, mutta myös suht helppoja valmistaa itse. Makuna voi käyttää mitä tahansa marjaisaa/hedelmäistä pyretta. Yksi ainesosa vain on "tilaustavaraa", jota ei päivittäistavarakaupasta ikävä kyllä saa- inverttisokeri. Tilattua sitä saat ainakin täältä. Itse pistin näitä opettajille tänä vuonna pussiin muistamisiksi 💓 

Ps. Esim. mansikkapyreen voit valmistaa itse kiehauttamalla mansikoita ja paseeraamalla ne siivilän läpi pyreeksi...

1. 14 liivatetta
    300g sokeria
    105g inverttisokeria
    70g mansikkapyretta

2. 70g pyretta
    150g inverttisokeria
    pari tippaa pinkkiä pastaväriä

lumijauhetta, tai tomusokerin ja maissijauhon sekoitusta

1. Laita liivatteet likoamaan. Mittaa sitten kattilaan (1,) mansikkapyre, sokeri, sekä inverttisokeri. 

2. Mittaa yleiskoneen kulhoon (2.) pyre, sekä inverttisokeri.

3. Kiehauta sitten kattilassa 1. osion ainekset 110 asteeseen. Lisää sitten joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja anna liueta joukkoon. Kaada sitten ohuena nauhana yleiskoneen kulhoon 2. osion aineksien sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. 

4. Vatkaa seosta niin kauan, että määrä moninkertaistuu ja jäähtyy lähes kädenlämpöiseksi. 

5. Pursota vaahtokarkit leivinpaperin päälle ja anna kuivua 1-2vrk:tta. Pyörittele vaahtokarkit lumijauheessa, tai tomusokerin ja maissitärkkelyksen sekoituksessa, jotta ne eivät tarttuisi toisiinsa.



2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania! Niin suloisia ja varmasti herkullisia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru! Nämä ovat kyllä ihania 😍 Kokeilin myös vadelmapyreella--nam!!

      Poista