sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Puolukkapiilot kanelikinuskilla


Onnea kaikki Isät 💓

Meillä Iskä-mies sai tänään kakun sijasta tällaisia herkullisia puolukkapiiloja, joiden tekemistä olin jo jonkin aikaa suunnitellut.
Halusin nimittäin kokeilla kanelikinuskia, joka on aivan ihastuttavan makuista herkkua! Se sopii muuten tähän joulun alus aikaan moneen muuhunkin leivonnaiseen 😚
Epäilin, että nämä jäisivät lapsilta syömättä, mutta hienosti maistui heillekin...ja äidille myös 🙊


(12kpl)

Pohjat:
150g voita 
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2dl puolukkahilloa
2dl puolukoita

Kanelikinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
0,5tl kanelia
2rkl voita

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
1dl vettä

1. Suihkauta muffinssipellin koloihin vuokasprayta. Vaahdota voi ja sokeri keskenään kevyesti.
Lisää muut pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Muotoile taikina tangoksi ja ota siitä paloja niin, että saat vuorattua muffinssipellin kolot ohuesti taikinalla (varo, ettei tule reikiä!). Itse tein pieniä palloja, jotka litistin. Laitoin "littanan" kolon pohjalle ja nostin taikinaa sormilla reunoille varovasti.

2. Paista pohjia 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes alkavat näyttää kauniin ruskeilta.
Anna pohjien jäähtyä täysin ennen irroittamista. Irroita varoen- särkyvät herkästi.


3.Keitä kerma ja fariinisokeri keskenään kinuskiksi n. 20 min kattilassa. Mausta kinuski kanelilla ja sekoita joukkoon lopuksi hieman voita.
Anna kinuskin jäähtyä hieman.

4. Sekoita puolukkahillo ja puolukat keskenään.

5. Kiehauta marengin sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset vaahdoksi.  Kun sokeriseos on tarpeeksi kuumaa, liruta se ohuena nauhana valkuaisen joukkoon, samalla vatkaten.  Jatka vatkaamista niin kauan, että marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

6. Täytä kupit puolukkatäytteellä ja valuta pinnalle kanelikinuskia niin, että puolukkatäyte piiloutuu sen alle.

7. Pursota pinnalle lopuksi marenkia.  Ruskista marengin pinta tohottimella kauniin rusehtavaksi ja koristele leivokset halutessasi puolukoilla ja sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti