sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Puolukkapiilot kanelikinuskilla


Onnea kaikki IsĂ€t 💓

MeillÀ IskÀ-mies sai tÀnÀÀn kakun sijasta tÀllaisia herkullisia puolukkapiiloja, joiden tekemistÀ olin jo jonkin aikaa suunnitellut.
Halusin nimittĂ€in kokeilla kanelikinuskia, joka on aivan ihastuttavan makuista herkkua! Se sopii muuten tĂ€hĂ€n joulun alus aikaan moneen muuhunkin leivonnaiseen 😚
EpĂ€ilin, ettĂ€ nĂ€mĂ€ jĂ€isivĂ€t lapsilta syömĂ€ttĂ€, mutta hienosti maistui heillekin...ja Ă€idille myös 🙊


(12kpl)

Pohjat:
150g voita 
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnÀjauhoja
1tl leivinjauhetta

TĂ€yte:
2dl puolukkahilloa
2dl puolukoita

Kanelikinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
0,5tl kanelia
2rkl voita

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
1dl vettÀ

1. Suihkauta muffinssipellin koloihin vuokasprayta. Vaahdota voi ja sokeri keskenÀÀn kevyesti.
LisÀÀ muut pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Muotoile taikina tangoksi ja ota siitĂ€ paloja niin, ettĂ€ saat vuorattua muffinssipellin kolot ohuesti taikinalla (varo, ettei tule reikiĂ€!). Itse tein pieniĂ€ palloja, jotka litistin. Laitoin "littanan" kolon pohjalle ja nostin taikinaa sormilla reunoille varovasti.

2. Paista pohjia 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes alkavat nÀyttÀÀ kauniin ruskeilta.
Anna pohjien jÀÀhtyÀ tÀysin ennen irroittamista. Irroita varoen- sÀrkyvÀt herkÀsti.


3.KeitÀ kerma ja fariinisokeri keskenÀÀn kinuskiksi n. 20 min kattilassa. Mausta kinuski kanelilla ja sekoita joukkoon lopuksi hieman voita.
Anna kinuskin jÀÀhtyÀ hieman.

4. Sekoita puolukkahillo ja puolukat keskenÀÀn.

5. Kiehauta marengin sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa sillĂ€ aikaa valkuaiset vaahdoksi.  Kun sokeriseos on tarpeeksi kuumaa, liruta se ohuena nauhana valkuaisen joukkoon, samalla vatkaten.  Jatka vatkaamista niin kauan, ettĂ€ marenki on jÀÀhtynyt huoneenlĂ€mpöiseksi.

6. TÀytÀ kupit puolukkatÀytteellÀ ja valuta pinnalle kanelikinuskia niin, ettÀ puolukkatÀyte piiloutuu sen alle.

7. Pursota pinnalle lopuksi marenkia.  Ruskista marengin pinta tohottimella kauniin rusehtavaksi ja koristele leivokset halutessasi puolukoilla ja sokerihelmillĂ€.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti