Onnea kaikki IsĂ€t đ
Halusin nimittĂ€in kokeilla kanelikinuskia, joka on aivan ihastuttavan makuista herkkua! Se sopii muuten tĂ€hĂ€n joulun alus aikaan moneen muuhunkin leivonnaiseen đ
EpĂ€ilin, ettĂ€ nĂ€mĂ€ jĂ€isivĂ€t lapsilta syömĂ€ttĂ€, mutta hienosti maistui heillekin...ja Ă€idille myös đ
(12kpl)
Pohjat:
150g voita
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnÀjauhoja
1tl leivinjauhetta
TĂ€yte:
2dl puolukkahilloa
2dl puolukoita
Kanelikinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
0,5tl kanelia
2rkl voita
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
1dl vettÀ
1. Suihkauta muffinssipellin koloihin vuokasprayta. Vaahdota voi ja sokeri keskenÀÀn kevyesti.
LisÀÀ muut pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina tangoksi ja ota siitÀ paloja niin, ettÀ saat vuorattua muffinssipellin kolot ohuesti taikinalla (varo, ettei tule reikiÀ!). Itse tein pieniÀ palloja, jotka litistin. Laitoin "littanan" kolon pohjalle ja nostin taikinaa sormilla reunoille varovasti.
2. Paista pohjia 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes alkavat nÀyttÀÀ kauniin ruskeilta.
Anna pohjien jÀÀhtyÀ tÀysin ennen irroittamista. Irroita varoen- sÀrkyvÀt herkÀsti.
3.KeitÀ kerma ja fariinisokeri keskenÀÀn kinuskiksi n. 20 min kattilassa. Mausta kinuski kanelilla ja sekoita joukkoon lopuksi hieman voita.
Anna kinuskin jÀÀhtyÀ hieman.
4. Sekoita puolukkahillo ja puolukat keskenÀÀn.
5. Kiehauta marengin sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa sillÀ aikaa valkuaiset vaahdoksi. Kun sokeriseos on tarpeeksi kuumaa, liruta se ohuena nauhana valkuaisen joukkoon, samalla vatkaten. Jatka vatkaamista niin kauan, ettÀ marenki on jÀÀhtynyt huoneenlÀmpöiseksi.
6. TÀytÀ kupit puolukkatÀytteellÀ ja valuta pinnalle kanelikinuskia niin, ettÀ puolukkatÀyte piiloutuu sen alle.
7. Pursota pinnalle lopuksi marenkia. Ruskista marengin pinta tohottimella kauniin rusehtavaksi ja koristele leivokset halutessasi puolukoilla ja sokerihelmillÀ.
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti