Nyt lomalla olisi aikaa leivoskella kaikenlaista, mutta kuka niitä kaikkia herkkuja jaksaisi syödä joulun jälkeen?
Tein kuitenkin lapsille (itselleni! 🙈) huomiseksi uudenvuoden herkutteluun karamellipoppareita. Nämähän ovat ihan "kevyttä" ja "pientä" naposteltavaa vain 😁 Suosittelen kyllä tekemään vaikkapa ylläriksi lapsille, tai ihan vain omaan käyttöön. Nämä eivät kauaa kupissa happane!
Ps. Nämä näyttävät myös ruokottoman hyviltä leivosten ja kakkujen pinnalla koristeena...
1 litra popcorneja (suolattomia)
150g glukoosisiirappia
150g sokeria
100g voita
0,5tl suolaa
0,5tl soodaa
1. Valmista popcornit valmiiksi kulhoon.
2.
Keitä glukoosia ja sokeria kattilassa isohkolla teholla, samalla
sekoittaen, niin, että sokeri alkaa ruskistua hieman kinuskin väriseksi.
3. Lisää ruskistuneen sokerin sekaan heti pehmeä, paloiteltu voi. Sekoita mukaan sooda ja suola ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada nopeasti, mahdollisimman kuumana, seos popcornien joukkoon ja sekoita NOPEASTI nuolijan avulla sekaisin.
5.
Kaada popcornit sitten jäähtymään leivinpaperin päälle pariksi
tunniksi. Rouhi ne sitten irtonaisemmiksi vaikkapa veitsen avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti