lauantai 20. maaliskuuta 2021

Vadelma-kuppikakut

 

Kuppikakut valmistuvat helposti ja nopeasti kahvipöydän herkuiksi. Nämä maistuvat hyvin myös ilman kuorrutetta, muffinsseina, mutta minulla sattui jäämään kuorrutetta yli toisesta jutusta, niin värjäsin lopun vaaleanpunaiseksi ja kuorrutin nämä kuppikakuiksi. Koristeeksi muutama tuore vadelma, sekä mustikka, niin valmista tuli!  😋

(14-16 kpl)

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 muna
2 1/2 dl maitoa tai kermaa
125 g sulatettua, jäähtynyttä voita
100 g pakastevadelmia

Kuorrute:
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
200g huoneenlämpöistä voita
3dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
pinkkiä elitarvikeväriä


1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki toisessa kulhossa. Sekoita kananmunan sekaan maito ja voi.

3. Sekoita kuivat aineet ja maito-muna-voiseos keskenään nopeasti taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi "nostellen" jäiset vadelmat.

4.Täytä muffinivuoat taikinalla (3/4) ja paista muffineita uunissa 180 asteessa vajaa puoli tuntia, tai kunnes ovat pinnaltaan kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa kuorrutusta varten huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään vaahdoksi (n.25min.) ja lisää notkistettu tuorejuusto, sekä elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi.
Halutessasi voit maustaa kuorrutteen vielä jauhetulla, pakastekuivatulla vadelmalla.

6. Pursota ruusukkeet muffinssin päälle kuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Hei. Voiko pakastaa kuorrutteen kanssa?

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä 🤍 Hyvää pääsiäistä 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Ja hyvää pääsiäisen aikaa sinne myös 🐣

      Poista