Ihanaa ja parempaa tulevaa uutta vuotta 2022 näiden kinuskisten Popcorn-leivosten myötä juuri Sinulle! 💓
Pohja:
50g Bastogne-keksejä
20g voita
Täyte:
3dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
0,5prk kondensoitua maitoa (kinuskia)
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
muutama karamellipopcorn
4 liivatetta
tilkka vettä
Pinnalle mirror glaze:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
valkoista elintarvikeväriä
1. Aloita leivosten teko valmistamalla karamellipopcornit ohjeen mukaan.
2. Hienonna popcornien jäähtyessä keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Tee sitten täyte.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuusto keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää kinuski ja sokerit ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kiehauta kattilassa 2-3rkl vettä ja sulata siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana massaan, samalla sekoittaen. Laita massa pursotuspussiin ja täytä silikoniset muotit massalla. Paina massan keskelle sitten muutama karamellipopcorn niin, että se jää keskelle massaa "piiloon". Painele sitten massan pinnalle kevyesti keksi-voiseosta ohut kerros. Pakasta leivokset yön yli.
4. Laita
mirror glazen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi
kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita,
kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos paloitellun suklaan päälle ja
sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla
sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Värjää kiille haluamasi väriseksi. Anna kiilteen jäähtyä
35-asteiseksi ja kaada sitten jäisten leivosten pinnalle niin, että nostat leivokset esim. uuniritilälle, ja uunipelti alle. Kiille hyytyy hetkessä,
joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele leivokset karamellipopcorneilla ja anna niiden sulaa 2-3 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.