2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pkt (50 g) hiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2,5 dl ruisjauhoja
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen vesi-piimä-seokseen. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna turvota ainakin puolisen tuntia.
2. Sen jälkeen vaivataan sekaan vielä ruisjauhoja, sekä esim. vehnäjauhoja.
3. Kippaa taikina leivinpaperin päälle ja kauli tai taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Tee pizzapyörällä sopivan kokoisia paloja ja jätä kohoamaan vielä puoleksi tunniksi.
4. Pistele haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-15min. Taittele palat irti toisistaan hieman jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti