lauantai 7. maaliskuuta 2015
Voileipäkääretorttu
Meidän perheen suurta herkkua on voileipäkakku. Sairastelun jälkeen päätin tehdä meille välipalaherkuksi voileipäkakkua; pikaversiona :) Laskin, että hinnaksi tälle kakulle tuli n.16€. Pieni pätkä tästä jäi vielä erilliselle alustalle jääkaappiinkin, joten tästä riittää varmasti 10 henkilölle pieneksi suolaiseksi, varsin hyvin. Aikaa tekoon meni kaikkineen alle tunti.
16 viipaletta graham-paahtoleipää
Täyte:
1rs Créme Bonjour valkosipulituorejuustoa
1 punainen paprika
1ps kinkkusuikaleita
1 ruukku ruohosipulia
(kostutukseen lihalientä n.1,5dl)
Kuorrute:
1rs Créme Bonjour valkosipulituorejuustoa
1prk vispikermaa (tai 1,5 tuubia majoneesia)
Koristeluun:
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
1. Laita kolme tuorekelmun pätkää (0,5m) vaakatasoon, hieman limitysten.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita leipiä kelmun päälle 4x4.
3. Kostuta leipiä kevyesti lihaliemellä.
4. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon kinkkusuikaleet, pilkottu paprika, sekä hienonnettu ruohosipuli. Sekoita.
5. Levitä täyte leiville tasaisesti ja rullaa sitten kelmua apuna käyttäen rullaksi, kuten kääretorttu.
6. Laita hetkeksi kylmään vetäytymään. Vatkaa sillä aikaa kerma, johon sekoitat tuorejuuston.
7. Irroita kelmu tortun ympäriltä. Pursota, tai levitä veitsellä kuorrute päälle.
8. Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavoin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti