perjantai 26. kesäkuuta 2015

Tartalettipiirakka


En malta millään olla ostamatta tuoreita marjoja. Niitä olisi kiva työntää joka paikkaan, koska tuoreina ne ovat kyllä parhaimmillaan :) Tällainen kesäinen piirakka on kiva laittaa tarjolle kahvipöytään vieraiden saapuessa. Murustakaan tuskin jää yli...

Pohja:
110g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
25g tomusokeria
60g kylmää voita
1 kananmunan keltuainen

Täyte eli Créme  pâtissiére:
2dl kermamaitoa
puolikas vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
40g sokeria

25g maissijauhoja
15g voita

Päälle: Tuoreita marjoja
(kiille hyytelösokerilla)

1. Laita kuivat aineet kulhoon. Laita sekaan kylmä voi pieninä paloina ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Painele taikina sitten kevyesti voideltuun piirakkavuokaan ja paista 190-200 asteessa n. 10 min., tai kunnes pohja on saanut hieman väriä reunoihin.
Anna pohjan jäähtyä.

2. Valmista täyte. Kuumenna kermamaito vaniljatangon kanssa kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissijauho sillä aikaa tasaiseksi kulhossa.
Lisää kulhoon pieni osa (n. kolmannes) kuumasta kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos sitten kattilaan lopun kermamaidon joukkoon, samalla vatkaten. Älä keitä!
Täyte saostuu nopeasti. Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen voi ja sekoita.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele marjat päälle. Voit laittaa halutessasi päälle myös kiilteen. Jäähdytä viileäksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti