keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mantelinen omenapiirakka


Äidin omenapuusta löytyi vielä omppuja niin, että sain tehtyä suussasulavaa omenapiirakkaa kahvipöytään. Manteli ja omena ovat muuten aika kiva makupari. 

Kondensoitu maitokin antaa hauskan kinuskimaisen vivahteen tähän piirakkaan....namnam...miten tässä malttaisi vielä odottaa huomiseen (tämä piirakka kun on parhaimmillaan jääkaappi-kylmänä)? :)

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4-5 omenaa
0,5 tl kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 kananmuna
1 tl vaniliinisokeria

Pinnalle:
paahdettuja mantelilastuja

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi kevyesti. Sekoita joukkoon osa vehnäjauhoista, sekä
kananmuna. Lisää loput jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele sitten jauhotetuin
sormin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Viipaloi kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi vuoan pohjalle. Ripottele omenoiden päälle kanelia. Paahda mantelilastut kuumalla paistinpannulla kauniin
ruskeiksi.

3. Sekoita kondensoitu maito, ranskankerma, kananmuna ja vaniliinisokeri sekaisin. Kaada massa sitten omenoiden päälle ja ripottele pinnalle reilusti paahdettuja mantelilastuja.

4.Paista 175 asteessa n.45-50min. Laita jäähtyneenä jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi.



4 kommenttia:

  1. Oi, herkullisen oloinen piiras.

    VastaaPoista
  2. Nam, varmasti hyvää! :) Meille omenoita ei tänä vuonna paljon tullutkaan. Voisi sanoa ettei lähes ollenkaan! Taitaa siis omenapiirakan leipomiset jäädä tänä vuonna hiukan vähemmälle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Essi, kommentistasi :) Tämän piirakan voi hyvin tehdän kaupan hapokkaista omenoista. Kannattaa kyllä testata :p

      Poista