sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sitruunapiirakka


Halusin tehdä vieraille jotakin todella raikasta kahvin kanssa. Siihen tarkoitukseen sopii paremmin kuin hyvin, mikäs muukaan kuin sitruunapiirakka. Rapsakka, voin makuinen pohja, tooodella sitruunainen täyte ja päällä makea marenki. Kyllä. Nappi valinta :)  Tämä on todella herkullista...

Pohja:
100 g pehmeää voita
2,5 dl jauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Täyte:
1,5 dl kylmää vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
4 keltuaista

Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl (siro)sokeria

1. Sekoita kuivat aineet huoneenlämpöisen voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista pohja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.

2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa.
Ota kattila liedeltä ja kaada täyte paistetun pohjan päälle.

3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään niin, että syntyy paksu marenkivaahto. Pursottele piirakan päälle ja laita vielä takaisin uuniin alimmalle tasolle n. 10 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti