Hyvää ystävänpäivää teille, blogini lukijoille <3
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
Täyte:
1 prk (2dl) laktoositonta vispikermaa
1 prk (200g) mangorahkaa
2 passionhedelmää
1/2 ps Blå bandin mango-passionmousse ainesta
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl sokeria
3 liivatetta
tilkka vettä
Päälle:
kermavaahtoa
sokerimassaa
karkkeja
sulatettua tummaa suklaata
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot ja sekoita ne varovasti joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia.
2. Kaada levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita päällimmäinen leivinpaperin hetken päästä. Anna pohjan jäähtyä.
3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sitten rahka, passionhedelmän sisus ja sokerit keskenään. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. (ps. Tuo mango-passionmousse sopii myös täytekakkun täytteeksi todella hyvin!)
4. Kaada täyte kääretorttulevyn päälle ja rullaa rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta torttu jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
5. Kuorruta torttu juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla, Kaulitse kahta eriväristä sokerimassaa levyksi ja nosta kääretortun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Nam, ihanan näköinen ja täyte kuulosta kivan raikkalta! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma
Kiitos, Roosa :) Tuo täyte on huippuhyvä ja raikas...
Poista