keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän vadelmainen vaahtokarkkikakku


Hui! Kokeilin jotain itselleni ihan uutta ja erilaista kakkua. Tämän rakenteesta tuli mieleen hyvin vatkattu vispipuuro. Ja tämän voisi todella hyvin tehdä puolukasta, tai karpalostakin. Punaherukkakin olisi mainio! Itse tein kuitenkin vadelmasta ja kakku maistuikin ihan todella vadelmaiselta. Ihanaa, pumpulin kevyttä kakkua ;)
  
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g vaahtokarkkeja
2 dl maitoa
n.250g vadelmia tms.

Koristeeksi esim.:
vadelmia
vaahtokarkkeja
sokerihelmiä
sitruunamelissaa
cabdy meltsejä

1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon ja kaada taikina sitten voideltuun vuokaan (hieman isompi, kuin mihin teet kakun). Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.

2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta sopiva pohja käyttämäsi irtopohjavuoan pohjalle.

3. Survo jäiset marjat esim. sauvasekoittimella murskaksi.

4. Kiehauta teflonkattilassa maito ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele hiljaisella lämmöllä niin kauan, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki esim. kylmäkallejen päällä. Lisää jäinen marjasurvos joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pohjan päälle vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin (hyytyy parissa tunnissa).

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti