maanantai 15. toukokuuta 2017

Texas-bostonkakku


Minun teki koko viikonlopun aivan valtavasti tuoretta pullaa. Ja tietenkin omaa lemppariani- texaspullaa. Kaikenmallisena tätä jo olenkin leiponut, mutten bostonkakkuna, joten nyt oli sen vuoro. Jollet ole koskaan kokeillut tehdä texaspullaa...kokeilethan nyt viimeistään! Niin, niiiiiin hyvää...😍😍😍

Taikina:
2 1/2 dl kevytmaitoa
40g hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
   
Täyte:
1 pss Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå band)
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
3/4 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2-1 rkl kanelia

Voiteluun:
kananmuna

Koristeluun:
raesokeria

 1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. 
Sekoita taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa loput jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan levähtää sitten n. 5 minuuttia liinan alla. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta n. 40x50 cm kokoinen levy. Levitä levyn päälle täyte tasaisesti. Rullaa taikina sitten kääretortun tapaan rullaksi ja nipistele liitoskohta varovasti kiinni.

3. Leikkaa taikinarullasta n. 5-6cm:n paloja ja asettele ne voideltuun vuokaan pystypäin, harvakseltaan. Anna taikinan kohota sitten n. puolisen tuntia liinan alla. 

4. Voitele boston munalla ja paista sitten 200 asteessa n. 30 min. Koristele jäähtynyt bostonkakku tomusokeri-vesiseoksella ja kaneli-sokerilla. Voit halutessasi ripoitella pinnalle hasselpähkinärouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti