lauantai 23. joulukuuta 2017

Mansikkamarmeladit


 Oikein hyvää ja rauhallista joulua, kaikille teille blogini lukijoille!  Muistakaahan herkutella niin, että napa ruskaa!
🎅

"Minä leivoin taikinan,
siitä paisui pulla.
Voisinpa yhtä pyöreäksi ja 
tuoksuvaksi tulla.
Neilikka, kaneli ilmassa leijaa,
tuoksujen jouluinen taika.
Nallen nenää kutkuttaa
tämä onnellinen aika"
 (n. 28kpl)

500g paseerattua pakastemansikkaa
(1.) 360g sokeria
12g voita
(2.) 35g sokeria
21g pektiiniä

1. Kuumenna kattilassa paseerattu, siemenetön mansikkasose, voi ja sokeri 102 asteiseksi.  

2.  Sekoita toinen sokeri ja pektiini keskenään ja lisää sitten sekaan. Keitä seos 107 asteiseksi, siivilöi ja kaada nopeasti, kuumana muotteihin. 

3. Anna marmeladien jäähtyä hieman, jotta ne pitävät muotonsa. Lisää puolikkaat vastakkain ja sokeroi. Muotoile palloiksi vielä sokerointivaiheessa.
 

4 kommenttia:

  1. Oletko tehnyt Kanapee leivonnaisia makeana tai suolaisena?
    Netin suuresta keittokirjasta löytyi ohjetta makeista Kanapeista, mutta jos tekis suolaisia, mitäpä noihin laittaisi täytteeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanapeet on sellainen leivonnainen, jota en valitettavasti ole koskaan tehnyt, mutta syönyt olen toki. Voisin kuvitella, että täytteeksi sopisi hyvin esim. salamimuru, tai chorizo siivut, niin kuin uusimmassa postauksessani. Ehkä ohut kerros myös vaikkapa valkosipulituorejuustoa!? 😊

      Poista
    2. Noista aineksista sitä jo pääsee leivontakokeilu alkuun.
      Kiitos vastauksesta ja Onnea uudelle vuodelle !

      Poista
    3. Mahtavaa. Leivonnan iloa sinulle ja hyvää uutta vuotta myös! ❤️

      Poista