sunnuntai 31. elokuuta 2014
Lapin herkku
Tämä herkku ei ulkonäöllisesti ole kovinkaan herkullisen näköinen, mutta maku...ah....voiko enää parempaa ja helpompaa jälkkäriä ollaakaan? Epäilen....
1pkt (n.300g) Juustoleipää
0,5dl kuohukermaa
1tl kanelia
Lakkahilloa
Kuutioi juustoleipä uunivuokaan ja lorauta päälle kermaa. Ripottele pinnalle kanelia ja pistä uuniin 200 asteeseen siksi aikaa, että kerma kiehuu. Nauti lakkahillon kanssa :p Voi NAM!!!
torstai 28. elokuuta 2014
Pistaasi-valkosuklaa kuppikakut
Näiden ohje on apinoitu Dr. Sugarilta....
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria (ehkä vähän päälle)
2 rkl ruskeaa sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl pistaasi/hasselpähkinä/mantelijauhetta
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
235 g/ml täysmaitoa
3 rkl rouhittua pistaasia (jätä myös jonkin verran muffinien päälle)
50-100 g valkosuklaata
1. Esilämmitä uunia 175 asteeseen.
2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi voi ja sokerit. Lisää vaahtoon kananmunat
yksi kerrallaan koko aika hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi pistaasi & valkosuklaa).
4. Sekoita vuorotellen vaahtoon maitoa ja kuivia aineita. (jos taikina
on liian löysää, lisää vähän jauhoa, jos liian kuivaa, lisää tilkka
maitoa)
5. Lisää taikinaan pistaasit ja valkosuklaa ja annostele muffinivuokiin 2/3 vuoasta täyttäen.
6. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia.
Voikreemi päälle:
2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maitoa
1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää n. 5 dl tomusokeria (muista sihdata!) ja vatkaa hyvin hitaasti,
jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon
liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä
vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja 3 rkl
maitoa.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan
kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput
tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän)
lisää maitoa.
5. Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.
Kakku tyttäreni rippijuhlaan
Tämän tarkkaa ohjetta en enää muista, mutta pohja oli suklainen, täytteenä kirsikkahilloa ja mascarponevaahtoa.
Donitsit
Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Kuorrutteet tummaa suklaata, valkosuklaata, sekä mansikkatomusokerista tehtyä pomadaa.
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Kuorrutteet tummaa suklaata, valkosuklaata, sekä mansikkatomusokerista tehtyä pomadaa.
Viinimarjajuustokakku
Hiemanhan tää on jouluinen...
Pohja: 200g Digestivejä
80g voita
Täyte: 1prk Flora Vanillaa
1prk maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl soseutettua punaherukkaa
130g sulatettua valkosuklaata
7 liivatetta
sokeria maun mukaan
Kiille: 3-4dl punaherukoita
3dl punaista mehua
3 liivatetta
Pohja: 200g Digestivejä
80g voita
Täyte: 1prk Flora Vanillaa
1prk maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl soseutettua punaherukkaa
130g sulatettua valkosuklaata
7 liivatetta
sokeria maun mukaan
Kiille: 3-4dl punaherukoita
3dl punaista mehua
3 liivatetta
Herrasväen pikkuleivät
Rakas aarteeni,- mummin vanha keittokirja ja herrasväen pikkuleivät!
200g voita (oikeaa voita, ei margariinia missään tapauksessa)
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
- Sulata voi kattilassa.
- Kun voi on sulanut lisää sekaan sokeri ja sekoita.
- Yhdistä jauhot, sekoita ja lisää sekaan.
- Sekoita taikina hyvin sekaisin puulusikalla.
- Laita taikina jääkaappiin kovettumaan. Taikina kannattaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.
- Kun taikina on kylmää painele se sormin jauhotetulle alustalle tasaiseksi levyksi n. 2-3mm paksuiseksi.
- Voit yrittää myös kaulita taikinaa, mutta minulta se ei onnistunut vaan tyydyin painelemaan sormilla tasaiseksi.
- Ota muotti millä haluat tehdä pikkuleivät.
- Ota muotilla taikinalevystä pikkuleipiä ja nosta uuninpellille.
- Toista niin kauan kunnes taikina on loppunut.
- Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa n. 8-12 minuuttia riippuen uunista.
-
- Kun pikkuleivät ovat tulleet uunista ja ovat vielä kuumia laita yhdelle pikkuleivälle nokare vadelmahilloa ja laita toinen pikkuleipä päälle.
- Pyörittele pikkuleipä heti kuumana sokerissa.
- Säilytä pikkuleipiä jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne odottamaan tarjoilua.
Bostonpulla
Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa 25 g hiivaa tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Välissä vadelmamarmeladia
Jäädytetty Mariannekakku
Pohja
175g | Fazer Marianne-keksejä (1 paketti) |
50g | voita sulatettuna |
Täyte
2 dl | kuohukermaa |
2 prk | vaniljalla maustettua rahkaa |
0,75 dl | tomusokeria |
173 g | Fazer Marianne-keksejä (1 paketti) |
100 g | Fazer Marianne -suklaata |
kourallinen murskattua marenkia |
Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (vuoan halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vispilöi kermavaahto, rahka ja tomusokeri sekaisin. Lusikoi n. 1/3 täytteestä keksipohjan päälle. Asettele puolet Marianne-kekseistä täytteen päälle. Lusikoi keksien päälle toinen täytekerros ja asettele loput kekseistä sen päälle. Lusikoi loput täytteestä vuokaan ja tasoita pinta. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja painele suklaarouhe kakun pinnalle. Peitä kakku kelmulla. Nosta pakastimeen ja jäädytä vuorokauden ajan. Ota kakku hetkeksi huoneenlämpöön ja irrota se varovasti veitsen avulla reunoista. Viimeistele kakun pinta murskatulla marengilla.
Kinuskikissan kanatexmex-piirakka
Melkoisen suun mukaista:p
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
150 g margariinia
½ dl vettä
Täyte:
n. 340 g broilerin fileeleikkeitä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 rkl taco-maustejauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 munaa
100 g maissia
2 dl juustoraastetta
Pinnalle:
nachoja
jalapenoja
taco-kastiketta
maissia
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
150 g margariinia
½ dl vettä
Täyte:
n. 340 g broilerin fileeleikkeitä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 rkl taco-maustejauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 munaa
100 g maissia
2 dl juustoraastetta
Pinnalle:
nachoja
jalapenoja
taco-kastiketta
maissia
Macaronsit
Macarons. Huh! Nämä ovat melkoisia kakkaroita valmistaa ja kun en ole yhtään marengin ystävä, näitä tuskin tulee toiste tehtyä. Mutta nättejähän ne kyllä ovat :)
90g kananmunanvalkuaista (n.3kpl)
25-50g kidesokeria
200g tomusokeria
110g jauhettua mantelia (kuoretonta)
lisäksi vaaleanpunaista elintarvikeväriä
Täytteenä suklaaganache.
90g kananmunanvalkuaista (n.3kpl)
25-50g kidesokeria
200g tomusokeria
110g jauhettua mantelia (kuoretonta)
lisäksi vaaleanpunaista elintarvikeväriä
Täytteenä suklaaganache.
Kanelinen pähkinäsuklaakakku
Tässä minun versioni Kinuskissan kanelisesta pähkinäsuklaakakusta. Tämäkin maku,- toimii!!
Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia
Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa
Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä
Kaneli-pähkinätäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
3 mm kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä
Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.
Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).
Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Sulata koristeita varten suklaa ja pursota orjanlaakerin lehtiä leivinpaperille. Käytä pursotuksessa 1-2 mm kokoista tyllaa. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pursottamalla ohutta suklaanauhaa (tylla 1 mm) renkaiksi kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle. Laita kolme hasselpähkinää kunkin ruusukkeen keskelle “marjoiksi”. Upota orjanlaakerin lehdet tyvestään ruusukkeeseen.
Paistettu juustokakku
Tämän paistetun juustokakun tein tyttärelleni nimipäivänä. Tähän voi laittaa "makuaineeksi" melkeinpä mitä tahansa, minä käytin valkosuklaata (miten niin minun lempparia...kaikki ohjeet taitaa sisältää sitä) :)
Pohja:
200g Digestive-keksejä
100g voita
Täyte:
2 kananmunaa
2dl kuohukermaa
400g Philadelphia-tuorejuustoa
1dl sokeria
200g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan kuori
ripaus vaniljasokeria
1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulan voin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kerma, tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja sitruunan mehu.
2. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa , noin 25 min. (mun uunissa 35min.)
3. Anna jäähtyä kunnolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Täytekakku
Tällaisen kakun tein äitini mukaan erääseen miittinkiin. Pohjana ihan tavallinen 4 munan sokerikakkupohja. Välissä lakkahilloa, sitruunamoussea, päällä vispikermaa, sekä sokerimassaa.
Sitruunamousse: 1prk Flora Vanillaa
1prk maitorahkaa
130g sulatettua valkosuklaata
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
3 liivatetta
ripaus vaniliinisokeria
Tacopiirakka
Tacopiirakka. I-ha-nan makuinen, hieman tulinen esim. illanistujaispiirakka. Itse korvasin chilin jalapenoilla, sopi mainiosti. Suosittelen!!
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
500 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 pussi tacomaustetta
1 dl vettä
200 g Crème fraîchea
200 g Crème fraîche paprika-chili
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl säilyke- tai tuoretta chiliä palasina
150 g emmentaljuustoraastetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
Tarjoiluun:
3 dl kermaviiliä
maissilastuja
1.Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
2. Ruskista jauheliha. Lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset.
Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet keskenään ja lisää seos jauhelihan päälle. Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
500 g jauhelihaa
1 rkl voita
1 pussi tacomaustetta
1 dl vettä
200 g Crème fraîchea
200 g Crème fraîche paprika-chili
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl säilyke- tai tuoretta chiliä palasina
150 g emmentaljuustoraastetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
Tarjoiluun:
3 dl kermaviiliä
maissilastuja
1.Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
2. Ruskista jauheliha. Lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset.
Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet keskenään ja lisää seos jauhelihan päälle. Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.
Savuhärkätorttu
Pohja:
200 g täysjyväruisleipää , esim. Real
75g voita
Täyte: 2 liivatelehteä
100 g kylmäsavuhärkää
1tl sitruunapippuria
1tl sokeria
100 g kurkkua
1 iso (200 g) hapahko omena , esim. Granny Smith
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
2dl vispikermaa
2rkl sitruunamehua
Koristeluun: kylmäsavuhärkää
kirsikkatomaatteja
rucolan lehtiä
1.Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle. 2.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavuhärkä. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto. 3.Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla. 4.Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele. |
Mansikkapunnukset
Tällaiset mansikkapunnukset tuli tehtyä vielä kesän viimeisistä mansikoista parisen viikkoa sitten. Olivat yhtä herkkuja, kuin miltä näyttävätkin :p
15-20 pullaa
7½ dl maitoa
3 tl suolaa
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa
3 dl sokeria
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa
200-300 g voita tai margariinia
1 muna voiteluun
Täyte
1-2 l mansikoita
3 ps (1 ½ pkt) Blå Band-vaniljakastikeaineksia
6 dl maitoa
sokeria tai fariinisokeria
Hyytelösokerikiille2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
---
7½ dl maitoa
3 tl suolaa
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa
3 dl sokeria
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa
200-300 g voita tai margariinia
1 muna voiteluun
Täyte
1-2 l mansikoita
3 ps (1 ½ pkt) Blå Band-vaniljakastikeaineksia
6 dl maitoa
sokeria tai fariinisokeria
Hyytelösokerikiille2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
---
1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.
2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.
4. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
5. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.
6. Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.
7. Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.
2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.
4. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
5. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.
6. Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.
7. Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.
keskiviikko 27. elokuuta 2014
Suklaakuppikakut
Aloitetaanpa blogi herkullisilla suklaakuppikakkusilla. Mielestäni kuppikakut ovat usein vähän mauttomia, mutta nämä olivat suussa sulavan suklaisia....Tervetuloa!
Taikina:
2dl vehnäjauhoja
½tl soodaa
½tl leivinjauhetta
¼tl vaniljasokeria
100g voita
1 ¼dl sokeria
2 munaa
2dl kuohukermaa
130g sulatettua tummaa suklaata
1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa, kunnes on sekaisin.
3. Lisää kolmasosa jauhosekoituksesta. Lisää kermaa ja jauhoja vuorotellen ja sekoita. Jätä kuitenkin viimeiseksi sekoitettavaksi jauhoja. Lisää sitten sulatettu, hieman jäähtynyt suklaasula.
4. Annostele massa vuokiin, noin 2/3 vuoasta ja paista uunissa n.20-25min.
Kuorrute:
100g suklaata
150g voita
2dl tomusokeria
½dl kaakaota
1tl vaniljasokeria
1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota voi. Lisää sokerit ja kaakao.
3. Lisää suklaa ja vaahdota.
4. Koristele cupcaket!