keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ruisleipäset


Tuli mieleen ajatus tuoreesta, uunilämpimästä ruisleivästä, johon pieni sipaisu margariinia... Juurtahan minulla ei ole, joten tein nämä pikajuurella. Ihan maukkaita tuoreina- kokeile vaikka! :p

(16 kpl)
 
Pikajuuri:
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia

 
Muut ainekset:
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
(2tl kuminansiemeniä)
lisäksi ruisjauhoja leivontaan


1.Valmista ensin juuri sekoittamalla hiiva veteen. Lisää sitten jauhot ja siirappi. Anna seoksen tekeytyä 1 1/2 tuntia.

2. Alusta loput ainekset juuren joukkoon. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Pyörittele taikina jauhotetuin käsin palloiksi ja jaa ne kahdelle uunipellille. Litistä pallot ja anna kohota noin puoli tuntia. 

3.Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa leipästen pinnalle ristiviillot terävällä veitsellä ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti