Tuli mieleen ajatus tuoreesta, uunilämpimästä ruisleivästä, johon pieni sipaisu margariinia... Juurtahan minulla ei ole, joten tein nämä pikajuurella. Ihan maukkaita tuoreina- kokeile vaikka! :p
(16 kpl)
Pikajuuri:
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia
Muut ainekset:
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
(2tl kuminansiemeniä)
lisäksi ruisjauhoja leivontaan
lisäksi ruisjauhoja leivontaan
1.Valmista ensin juuri sekoittamalla hiiva veteen. Lisää sitten jauhot ja siirappi. Anna seoksen tekeytyä 1 1/2 tuntia.
2. Alusta loput ainekset
juuren joukkoon. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Pyörittele taikina
jauhotetuin käsin palloiksi ja jaa ne kahdelle uunipellille. Litistä
pallot ja anna kohota noin puoli tuntia.
3.Pane uuni kuumenemaan 225
asteeseen. Leikkaa leipästen pinnalle ristiviillot terävällä veitsellä
ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti