sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ryynirieska


Mieleeni tuli tällainen herkku kouluaikojen kotitaloustunnilta. Ja mummonikin tätä taisi joskus tehdä. Munavoin kanssa tämä on ihanaa, vielä hieman lämpöisenä. Herkullinen väli,-tai iltapala.

1 l            laktoositonta, rasvatonta piimää    
4 dl         Rikottuja ohraryynejä    
1               kananmuna    
2 tl           suolaa    
1/2 dl      vehnäjauhoja    
40-50 g  laktoositonta voita, sulatettuna

1.Laita piimä ja rikotut ohraryynit astiaan, sekoita ne keskenään ja anna turvota vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

2.Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauho sekä sulatettu voi.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle ja voidellulle uunipellille.

3.Paista uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia.
























                                                  

2 kommenttia:

  1. Heippa. Hölmö kysymys, mutta suoritetaan turvotus huoneenlämmössä vai jääkaapissa? =)

    VastaaPoista
  2. Ihan huoneenlämmössä 😊 Hyvä huomio!

    VastaaPoista