Tämän mehevän, suklaa-vaniljakakun ohjeen olen joskus saanut leipuriystävältäni, Jonnalta. Kiitos siitä 💓 Ohjeen alkuperää en muuten tarkasti tiedä. Kakku on todella ihanan mehevä ja todella suklainen. Pinnan koristelin toki reilusti sulatetulla tummalla ja valkoisella suklaalla. Pinnalle laitoin vielä Polly-suklaapalloja, tottakai!
200 g voita
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kpl luomu kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kpl luomu kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä kanamuna,- sekä suklaavaahdot keskenään
Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.
3. Kuorruta halutessasi suklaalla tai koristele tomusokerilla.
Oi miten herkun näköinen kakku!! Tätä pitää huomenna tehdä! Mutta mitäpä luulet, onnistuuko ihan samoilla suhteilla gluteenittomista jauhoista? Haluisin itsekin maistaa meinaan! :D
VastaaPoistaOnnistuu varmaankin 😊
PoistaOijoi kun näyttää hyvältä!!�� Tätä pitäisi kyllä joskus kokeilla,kiitos reseptistä♥
VastaaPoistaSuklaa on...ihan liian hyvää 😍
PoistaTulin vielä tännekkin tätä ihailemaan ja reseptin lukemaan, kuten aina ♥ Ihan ylihyvän näköinen kakku kyllä!! :) Ja suklaa... Muuta ei ihminen tarvitse! :D
VastaaPoistaHihhih! Kiitos ihanasta kommentista ❤ Allekirjoitan täysin...
PoistaNam! Hyvännäköinen! Tarvitseeko kerma vaahdottaa??
VastaaPoistaKiitos. Ei tarvitse vaahdottaa 😊
Poista