keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Suklaa-vaniljakakku


Tämän mehevän, suklaa-vaniljakakun ohjeen olen joskus saanut leipuriystävältäni, Jonnalta. Kiitos siitä 💓 Ohjeen alkuperää en muuten tarkasti tiedä. Kakku on todella ihanan mehevä ja todella suklainen. Pinnan koristelin toki reilusti sulatetulla tummalla ja valkoisella suklaalla. Pinnalle laitoin vielä Polly-suklaapalloja, tottakai!

200 g voita
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kpl luomu kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä kanamuna,- sekä suklaavaahdot keskenään
Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.

3. Kuorruta halutessasi suklaalla tai koristele tomusokerilla.


8 kommenttia:

  1. Oi miten herkun näköinen kakku!! Tätä pitää huomenna tehdä! Mutta mitäpä luulet, onnistuuko ihan samoilla suhteilla gluteenittomista jauhoista? Haluisin itsekin maistaa meinaan! :D

    VastaaPoista
  2. Oijoi kun näyttää hyvältä!!�� Tätä pitäisi kyllä joskus kokeilla,kiitos reseptistä♥

    VastaaPoista
  3. Tulin vielä tännekkin tätä ihailemaan ja reseptin lukemaan, kuten aina ♥ Ihan ylihyvän näköinen kakku kyllä!! :) Ja suklaa... Muuta ei ihminen tarvitse! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih! Kiitos ihanasta kommentista ❤ Allekirjoitan täysin...

      Poista
  4. Nam! Hyvännäköinen! Tarvitseeko kerma vaahdottaa??

    VastaaPoista