(n.18kpl)
Täyte:
400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 punasipuli
1pss maissia
0,5dl hienonnettua jalapenoa
0,5 tuubia tomaattipyrettä
1 punainen mieto chili
aromimaustetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
Taikina:
9,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
reilu 1dl kylmää, kuutioitua voita
1 iso kananmuna
2,5dl vettä
1. Ruskista jauhelihapannulla kevyesti. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli, sekä maissi, jalapeno ja pilkottu chili. Mausta aromimausteella, suolalla ja pippurilla. Purista lopuksi joukkoon tomattipyre ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä taikinan teon ajan.
2. Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhoon ja nypi taikinaksi. Pyöritä taikinasta pallo ja kauli niin ohueksi, kuin saat. Ota jollakin pyöreällä muotilla taikinasta aihioita. Laita pyöreät aihiot pellille leivinpaperin päälle ja laita reilu lusikallinen täytettä jokaisen aihion päälle.
3. Taita aihiot kiinni niin, että etureuna menee takareunan päälle hieman. Voitele taikina-aihion etureuna kananmunalla ja nipistele kiinni. Voitele Empanadakset kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nauti lämpiminä.
Onpas kiva idea suolaiseksi tarjottavaksi. Näitä pitää kokeilla. :) Mietin, että voisin kokeilla myös jollain eri täytteellä osaa samaa kuoritaikinaa käyttäen.
VastaaPoistaEikös? 😊 Itse en ollut ennen tuollaista rapeaa pasteijaa maistanutkaan. Oli kyllä kivan erilainen. Täytettä voi tosiaan muokata haluamakseen. Itsekin mietin tonnikalaa ja juustoa kokeilla 😊
PoistaNäyttävät kyllä tosi ihanilta, ihan uus tuttavuus minulle! ♥
VastaaPoistaKiitos 😊 Ihan uusi juttu oli minullekin...
VastaaPoistaOi, miten näyttävät herkullisilta! 😋Kiva vaihtoehto 'suomalaisille' pasteijoille. 😊
VastaaPoistaKiitos, hyviä ovatkin 😊 Kiva kokeilla uusia juttuja välillä...
PoistaOlen syönyt näitä Argentiinassa, joka on niiden kotipaikka. Siellä niitä syödään aamuin illoin ja maistuvat taivaalliselle. Täytteessä voi olla vaikka mitä ihanuuksia. Pitääpä laittaa reseptisi talteen jos vaikka itse kokeilisi saada yhtä kauniita aikaiseksi.
VastaaPoistaAi, ne ovatkin sieltä kotoisin 😊 Kiitos infosta! Nää olivat kyllä iloinen yllätys- tosi maukkaita 😍
Poista