Ihanaa ja parempaa tulevaa uutta vuotta 2022 näiden kinuskisten Popcorn-leivosten myötä juuri Sinulle! 💓
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
Ihanaa ja parempaa tulevaa uutta vuotta 2022 näiden kinuskisten Popcorn-leivosten myötä juuri Sinulle! 💓
Hei, pitkästä aikaa! Loppuvuosi on kulunut niin työn touhussa, että tänne blogiin en ole ehtinyt leipoa laisinkaan, pahoittelut siitä. Vielä pitäisi jaksaa rutistaa yksi päivä tälle vuodelle ja sitten loppuvuosi onkin ylityövapaita ja joulupuuhia.
Leivoin eilen näitä superherkullisia pullabriosseja pakastimeen, odottelemaan joulua. Eihän näitä aattona syödä jaksa, mutta vaikkapa joulupäivän jälkiruokakahvin kanssa sitten 🎄
Näihin pulliin kätkeytyy sisälle, jos jonkin näköistä herkkua, mutta reseptiä voi varioida ihan oman mielensä mukaan ja piilottaa sisälle niitä omia lempparimakujaan.
Meidän perheen iskä herkutteli tänään Minttutryffeli-juustokakulla. Löysin kaupasta Fazerin minttutryffelikonvehteja, joista tämä kakku syntyi. Kakusta tuli ihan mahtavan herkullinen, hieman Pätkiksen makuinen, minttusuklainen ihanuus. Makeutta taittamaan ripottelin pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Tämä kakku sopii myös mainiosti joulupöytään, viikunoineen, kaikkineen 💓
1 pkt Santa Maria Beetroot tortilloita
Nämä syksyisen upeat herkut ovat Ruismacaronseja, jotka ovat täytetty raikkaalla puolukkacurdilla. Näiden rakenne on ihanan kevyt ja hienostunut, sekä maku suomalaisen syksyinen. Kauniitakin ovat- mokomat 💓 130g valkuaista 300g tomusokeria 200g ruisjauhoja 40g maissitärkkelystä (Maizena) 1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää tomusokeri siivilöitynä joukkoon. 2. Jatka vatkaamista, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää. 3. Yhdistä ruisjauhot ja maissijauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen. 4. Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna leivospohjien kuivahtaa huoneenlämmössä n. 15 min ennen paiston aloittamista. 5. Paista 150 asteessa 13 - 15 min- tasalämmöllä. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.) Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Ihanan raikkan puolukkacurdin reseptin löydät TÄÄLTÄ. Voit pakastaa kuoret ja täyttää ne hieman ennen tarjoilua. | ||||||||||||
Nämä helpot ja herkulliset cookiet ovat helppoja herkkuja leipoa vaikka lasten kanssa syyslomalla- katoavat varmasti nopeasti keksipurkistakin! Voita, sokeria ja hiukkasen Mariannerouhetta, niin, ymmärtäähän sen...😁
(16-17kpl)
Helppojen ja herkullisten jälkiruokien reseptejä ei ole koskaan liikaa, vai mitä? Tein meille sunnuntaiksi hieman paremman aterian, jonka kruunasi tämä valloittavan raikas, hieman kesäinenkin mansikkacouliksella aateloitu piimäpannacotta. Aika puhtaaksi tuli nuoltua kulhojen pohjat- niin herkullista tämä oli 😋
(6 annosta)
Tänään, 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää. Tämän ihastuttavan, kanelin ja kardemumman tuoksuisen päivän kunniaksi ajattelin muistutella teitä näistä leipuri-kondiittorikoulusta saamastani nikseistä, jolla leivot, vaatimattomasti, maailman parhaat pullat 😍 Pistäthän testaten?
Tämän tortun toteutin yhteistyössä Baking by Martinex:n kanssa. Tein tämän makean, ihastuttavan, Irish coffeen makuisen tortun heidän 26cm:lla irtopohjavuoalla, jonka löydät TÄÄLTÄ. Nämä irtopohjavuoan ovat todella monikäyttöisiä, sekä todella laadukkaan oloisia, sekä edullisiakin. Ja psst...saat nyt heidän verkkokaupastaan -20% alennuksen tilauksestasi koodilla BAKING20. Koodi on voimassa 25.11.2021 saakka 😊
Makuna tässä tortussa on viski, kerma, sekä tottakai kahvi. Käytin tähän Valion maustettua, Irish cream-rahkaa, mutta toki tavallisestakin rahkasta saa tuunattua tämän tortun vallan mainiosti.
Nyt tulee niin herkullinen resepti, että ihan pyörryttää kirjoittaa tätä teille! 😂 Näistä pienistä omenatartaleista tuli aivan mahtavan herkullisia ja suosittelen kyllä kokeilemaan, jos omenapuut notkuvat omenista...ja psst. kannattaa hakea omenat tätä varten ihan kaupasta, jollei 😉
(n.10kpl)
1pkt (400g) valmista murotaikinaa
(10-12 kpl)
1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
Sain tässä hiljattain Herkkuhovin Johannalta herkullisen kuuloisen sämpyläreseptin. Tällaisia perusreseptejä on hyvä olla "jemmassa", sillä on kiva testata erilaisia reseptejä. Tein meille näitä vihdoin eilen- ja nämä katosivat hetkessä pelliltä 😀 Näitä saa kuulema leipoa useamminkin!
(13kpl)
Tiedättekö ne Kantolan suklaiset kaurakeksit kaupanhyllyltä? Ne ovat mielestäni ihan täydellistä herkkua kahvin kanssa, vaikken mielestäni mikään keksinsyöjä olekaan. Yritin tehdä itse vastaavia ja täytyy sanoa, että näistä tuli omaan suuhuni vielä parempia. Täydellisen kauraisia, rapeita, sekä täyteläisen suklaisia! Saatoinpa maistaa yhden, jos toisenkin... 😌
(20 kpl)
Kesäloman viimeisiä päiviä viedään. Olen selvästikin saanut levättyä, sillä huomaan viettäväni koko ajan enempi aikaa taas keittiössä ja jauhopeukaloa syyhyttää kovasti 😁 Leivoin päiväkahvillemme ihastuttavia portugalilaisia Pasteis de nata- leivoksia ja siitä jäi taikinan "kantit", joista päätin sitten kyhätä vielä iltapalaksi tätä herkullista Ranskalaista tomaattipiirakkaa. Tähän löytyy nimittäin aika usein ainekset jääkaapista, niin kuin nytkin...
Tämän piirakan leivoin lempivuokaani, nimittäin Martinexin suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan, eli TÄHÄN. Saat muuten 25.11.2021 heidän verkkokaupastaan https://www.martinex.fi/ -20% alennuksen, koodilla BAKING20.
Tällä vuoalla saa leivottua ihastuttavia makeita, sekä suolaisia piirakoita, jotka saa nostettua tästä kauniisti tarjolle, ilman vuokaa, kauniille vadille. Nyt voin siis suositella teille lämpimästi niin tätä piirakkaa, kuin tuota mahtavaa vuokaakin! 💓
Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna
Täyte:
250g Ricottaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3-4dl herukoita
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Valmista täyte sekoittamalla ricotta, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Ripoittele täytteen pinnalle herukoita.
3. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 45-50 minuuttia. Nauti piirakka hyvin jäähtyneenä, vaikkapa vaniljajäätelön kera!
(24kpl)
4 dl maitoa
80g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
2 kananmuna
n.10-11 dl vehnäjauhoja
80 g voisulaa
(halutessasi hieman kardemummaa)
Kaulaamiseen:
400 g voita
Voiteluun:
kananmuna
3pss Wanhan ajan vaniljakastike-aines
5dl maitoa/vettä
2rs paistonkestävää vadelmamarmeladia
valkoista sokerikuorrutetta= kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista paksu tahna
1.
Sekoita suola ja hiiva keskenää kylmän maidon kanssa. Lisää joukkoon
sokeri ja kananmuna, sekä osa jauhoista. Sekoita kunnolla ja lisää
lopuksi loput vehnäjauhot, sekä jäähtynyt voisula. Sekoita pari
minuuttia niin, että taikina sekoittuu tasaisesti. Taikina on suht'
löysää.
2. Levitä taikina suorakaiteen kokoiseksi (n.40x60cm)
levyksi (käytä reilusti jauhoja ja pyyhi ylimääräiset pois
pullasudilla). Ota veitsellä, tai juustohöylällä voista siivuja.
Asettele voisiivut keskelle ja taita ensin vasen puoli voin päälle ja
sitten oikea puoli vasemman päälle. Käännä "avoimet" päät sivuille.
Kauli levyksi ja toista sama muutaman kerran- väleissä kannattaa käyttää
taikinaa hetki jääkaapissa.
3. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kaulaa n. korkeus 50x leveys 30cm
levyksi ja leikkaa esim. taikinapyörän avulla 24kpl n.1,5cm levyisiä suikaleita.
Kieritä suikaletta päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepsauta taikinasuiro viinerin muotoon, eli suikale tavallaan kolmeen osaan, rinnakkain . Anna kohota n. tunti liinan alla.
4. Voitele
kohonneet wienerit kananmunalla. Sekoita vaniljakreemistä ja vedestä/
maidosta tahna. Pursota
vaniljakreemiä reilu raita kaikkien wienereiden päälle. Pursota viereen myös kunnnon raita vadelmamarmeladia. Paista wienerit 200
asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna wienereiden jäähtyä
täysin. Koristele ne sitten tomusokerista ja valkuaisesta sekoitetulla
kuorrutteella.
1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan ja lisää joukkoon lopuksi maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinan joukkoon kevyesti käännellen.
4.
Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3) ja paista
uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinssipellillä. Anna jäähtyä.
5. Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa mikrossa 30sek. kerrallaan ja sekoittele välissä. Lisää sulaneen suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten löysäksi vatkattu, sokereilla maustettu kermavaahto kolmessa erässä suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi ja pursota kuppikakkujen pinnalle. Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.
Leivoin
pakastimeen vierasvaraksi perinteistä piimäkakkua. Ohje on peräisin
edesmenneen mummoni keittokirjan välistä. Kuinka vanharesepti siis lieneekään? 😊
Tällä ohjeella tulee herkullinen ja todella kostea, sekä mehevä kakku. Meillä ei pidetä
kamalasti rusinoista (vaikka ne ehdottomasti piimäkakkuun kuuluvatkin!),
joten laitoin itse niitä vähemmän, kuin ohjeessa. Ihana ohje on
muutenkin- kaikki vain kulhoon, sekoitus ja uuniin!
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
1,5 dl rusinoita
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g sulatettua voita
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (2 l).
2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään.
Lisää
piimä, siirappi ja viimeiseksi voisula. Sekoita ainekset puuhaarukalla
sekaisin varovasti, mutta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60min.
Kumoa kakku, kunnes se on hieman jäähtynyt.
Tässä helppo ja erittäin herkullinen, kesäinen tarjottava kahvipöytään- vaikkapa mökkiterassille. Näihin sopivat kaikki tuoreet marjat todella hyvin- mikseivät tuoreet hedelmätkin! Vadelmien alla pursuilee vaniljainen créme pâtissiére, eli vaniljakreemi. Sitä kannattaa keittää muuten kerralla reilumpi satsi, että voi sitten nuolla kattilan pohjan- on meinaan sen verran herkkua! 😉
Pitkästä, pitkästä aikaa innostuin leipomaan kotiin kakun ja tiedän- tämä kakku saattaa aiheuttaa monelle puistatuksia piimän vuoksi, MUTTA, tämä kakku ei maistu piimältä vähääkään, vaan tekee kakusta ihanan raikkaan, kevyen kesäkakun 😊 Alun perin ohjeen nimi on Aila-tädin piimähyytelökakku ja pinnalla on mangokiille, mutta itse halusin kokeilla vaihtelun vuoksi jotakin hieman kirpsakkaa ja raikasta, niin laitoin pinnalle mustaherukkakiilteen.Tästä tulisi varmasti todella herkullista, myös raparperikiilteellä 😋 Minkäs makuisena sinä tämän tekisit?
Pohja:
200g Digestivejä
75g voita
Piimähyytelö:
4dl kuohukermaa
8dl piimää
3dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet ja 2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
13 liivatetta
2. Laita piimähyytelön liivatteet likoamaan.Vatkaa kerma kevyeksi
vaahdoksi sokereiden, sekä vaniljatangon siementen kanssa. Lisää
joukkoon piimä. Kuumenna sitten kattilassa sitruunamehu ja liota siihen
liotetut, puristellut liivatteet. Öljyä vuoan reuna kevyesti
vuokaspraylla ja kaada piimähyytelö pohjan päälle varovasti.
Laita hyytymään vähintään 5 tunniksi, tai mieluiten yön yli.
3.Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa pikku tilkka vettä, n.3dl mustaherukoita ja 1dl sokeria keskenään. Paseeraa seos sitten siivilän läpi ja liota liotetut, puristellut liivatteet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, välillä seosta sekoitellen. Kaada kiille sitten varovasti ruokalusikan avulla kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2-3 tuntia.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla, kukilla, suklaapalloilla, sekä sokerihelmillä.
Teki hirmuisesti mieli napostella iltapalaksi jotakin hyvää, suolaista herkkua. Ensimmäiseksi mieleen tuli focaccia ja sen kaveriksi HUMMUSTA. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perinteistä focacciaa, vaan ajattelin tuunata sitä hieman. Menin tällä kertaa helpoimman kautta ja ostin valmiin punajuuri-perunasoseen. Leivästä tulikin ihan mielettömän herkullista ja hummus sopi sen kaveriksi mainiosti Soseessa oleva peruna teki leivästä ehkä vielä normaaliakin pehmoisempaa...Nyt vain vatsan viereen köllimään...😴
Taikina:
500g punajuuri-perunasosetta (Pirkka)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
2. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja öljy.
3. Vaivaa taikinaa n.10-12 minuuttia yleiskoneella. Taikina jää suht´löysäksi.
4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota n.20 min.
5. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi oliiviöljyllä. Levitä taikina sitten öljytyn paperin päälle vuokaan.
6. Anna taikinan kohota vielä n.20 min liinan alla.
7. Voitele pinta reilusti oliiviöljyllä ja koristele leivän pinta tomaateilla, Auramurulla ja rosmariinilla. Viimeistele pinta ripoittelemalla päälle sormisuolaa.
8. Paista 210°C:ssa n. 25 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
9. Voitele kuuma leipä oliiviöljyllä.
10. Anna leivän jäähtyä hieman ja nauti esimerkiksi hummuksen kera.
1. Yhdistä vehnäjauho, sooda. leivinjauhe, suola ja kardemumma keskenään.
(n.12 kpl)
1. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon valutetut, aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Hienonna sekaan reilusti tuoretta basilikaa. Mausta seos suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja oreganolla.
2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n.35x40cm). Ota pyöreällä stanssilla aihoita taikinasta. Voitele puolet aihioista kananmunalla. Aseta voideltujen aihioiden keskelle reilu kasa täytettä. Paina sitten voitelematon aihio kanneksi ja "liimaa" kananmunalla kiinni.
3. Voitele pasteijat lopuksi kananmunalla ja ripoittele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 7-8 minuuttia, tai kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.