Eräässä Facebookin kokkailuryhmässä muisteltiin kaiholla Valion lakka- jäätelötorttua, jonka valmistus on lopetettu jo, noh, kauan sitten. Muistan itsekin pitäneeni tästä lapsena kovasti, jos sitä joskus sukulaisten luona kyläillessä sai palan.
Tämähän on siis normaali kääretorttu, jonka sisällä on lakkahilloa ja kermajäätelöä. Ja oi kyllä...tämä maistui edelleen vähintäänkin yhtä hyvältä, kuin lapsena :)
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta ( tai 1dl vehnäjauhoja ja 1dl perunajauhoja)
Täyte:
n. 1l kermajäätelöä
n. 3dl lakkahilloa
1. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita vielä varoen tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 min. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Anna pohjan jäähtyä ja irroita leivinpaperi varovasti.
2. Levitä pohjan päälle reilusti lakkahilloa. Viipaloi sitten hieman lämmennyt kermajäätelö terävällä veitsellä vajaan 0,5cm:n paloiksi ja asettele ne pohjan päälle, vieri viereen (3x4 palaa). Rullaa torttu sitten samoin, kuin kääretorttu, alla olevan leivinpaperin avulla rullaksi. Laita pakastimeen ainakin tunniksi.