maanantai 3. huhtikuuta 2017

Mehevä porkkanakakku


Porkkanakakku on todella herkullinen ja helppotekoinen kahvipöydän leivonnainen. Pohjaan voit laittaa lisäksi rouhittua saksanpähkinää, pekaanipähkinää, tai vaikkapa ananasmurskaa. Kuorrutteenkin voit halutessasi maustaa sitruunamehulla, mutta itse pidän tästä ihan tällaisenaan. Tämän ohjeen olen saanut joskus nuorena tyttönä ja tämä onkin ollut aina luotto-ohjeeni tähän herkkuun. Tällä reseptillä tulee ihanan mehevä ja maukas piirakka.

Pohja:          
2 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl kanelia
1tl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1dl ruokaöljyä
3dl porkkanaraastetta
(1dl saksanpähkinää, pekaanipähkinää tai ananasmurskaa)

Kuorrutus:  
150g Philadelphia-tuorejuustoa (eikä sitten mitään lightia :D )
90g pehmeää voita
6dl tomusokeria
3tl vaniliinisokeria
(3-4rkl sitruunamehua)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, jotka ovat sekoitettu keskenään. Lisää joukkoon viimeiseksi öljy ja porkkanaraaste.

2. Paista pohja laakeassa piirakkavuoassa 175 asteessa 35-40min. Kumoa pohja leivinpaperin päälle työtasolle ja poista pohjassa ollut paperi. Anna jäähtyä.

3. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi. Voit halutessasi maustaa kuorrutetta sitruunamehulla.

4. Laita kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele esim. manteli,- tai hasselpähkinärouheella...

4 kommenttia:

  1. Hei! minkä kokoinen vuoka/pelti sinulla on käytössä tälle piirakalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje riittää n. 26cm pyöreään vuokaan 😊

      Poista
  2. Tupla määrällä pelillinen?

    VastaaPoista