lauantai 8. lokakuuta 2016

Jäädytetty suklaajuustokakku


Nostellaanpas tämä ihana, suklainen "vierasvarakakku" esille taas. Tämä on blogini toiseksi suosituin resepti, jonka taannoin löysin jostakin netin syövereistä. Mikä parasta, tämän voi tehdä vaikka viikkoa, kahtakin ennen, sillä tämä pakastetaan. Sitten vaan pöydälle pariksi kymmeneksi minuutiksi sulamaan ja eikun syömään...



Ps. Olethan käynyt tykkäilemässä Kakkuviikarista Facebookissa ja Instagramissa? :) Tervetuloa!

Pohja:
14 kpl Bastogne -keksejä
40 g voita

Täyte:
200 g Tummaa Suklaata
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) Philadelphia Original Tuorejuustoa
½ dl sokeria

Valmistusohjeet:

1.Pingota leivinpaperi, ø noin 24 cm, irtopohjavuokaan.

2.Murskaa keksit monitoimikoneessa yhdessä pehmeän rasvan kanssa ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

3.Sulata paloiteltu suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikroaaltouuninssa sulatusteholla. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

4.Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi sähkövatkaimella toisessa kulhossa ja lisää vaniljakastikevaahto joukkoon hyvin vatkaten.

5.Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet suklaasulasta vaahdon päälle. Vetele suklaaraitoja haarukalla edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi. Levitä loput täytevaahdosta päälle ja valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi pinta.  Peitä vuoka kelmulla ja työnnä kakku pakastimeen jäätymään.

6.Ota kakku huoneenlämpöön 10-20 minuutiksi. Pyöräytä terävällä veitsellä kierros vuoan renkaan ja kakun välissä, irrota kakku ja siirrä se tarjoiluvadille.

14 kommenttia:

  1. Kuinka helposti tää leikkaantuu?? Tai sulaa? Voiko tarjota seuraavana päivänä viel sulatuksen jälkeen?? Vai onko vähän ku jätski et heti tarjottava??

    VastaaPoista
  2. Kyllä tää hyvin leikkaantuu, kun malttaa sen n.20min. antaa olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Sulaa kyllä lähes yhtä herkästi, kuin jäätelö.

    VastaaPoista
  3. Oisko muutama liivatelehti mitään, nIin pysyisi kuosissa paremmin? �� vaivaivaiii?

    VastaaPoista
  4. Voiskohan käyttää kuohukermaa tuo vaniljakastikkeen tilalta? Ja sit vaikka vaniljatuorejuustoa?

    VastaaPoista
  5. Monellekohan tästä riittää?

    VastaaPoista
  6. Voiko bastogne keksit korvata digestiveillä,kun olen keliaakikko?

    VastaaPoista
  7. Tottakai. Millä tahansa haluamillasi kekseillä 😊 Tämä on helppo tosiaan muuttaa gluteenittomaksi, kun muistaa vielä ostaa gluteenittoman suklaankin...

    VastaaPoista
  8. Käykö mascarponi tuorejuusto?

    VastaaPoista